U okviru 12. Street Arts Festivala Mostar: Telemach fondacija i Udruga Rezon priredili izložbu sudionika prve Street Art Mini akademije

U okviru 12. Street Arts Festivala Mostar, u prostorijama mostarske Udruge Rezon, svečano je otvorena izložba radova sudionika prve Street Art Mini akademije, novog edukativnog projekta Telemach fondacije i Udruge Rezon.

Tom prilikom dodijeljene su diplome svim sudionicima, te zahvalnice i pokloni najmlađim polaznicima Akademije uz koje mogu nastaviti razvijati svoje vještine. Cilj ovog projekta bio je unaprijediti znanja i osnažiti kreativni potencijal mladih i talentiranih bh. umjetnika u suradnji s vodećim stručnjacima iz svijeta street arta i urbanog dizajna.

„Pokretanje Street Art Mini akademije je još jedna u nizu aktivnosti koje je Telemach fondacija poduzela kako bi pružila podršku mladima, stvorila dodatne prilike da rade na razvoju svoje kreativnosti te usvoje nova znanja i vještine od najuspješnijih street umjetnika iz regije. Pogled na ove sjajne radove i razgovor s polaznicima akademije u nama su probudili ponos što mladi iz Bosni i Hercegovine kroz umjetnost šalju važne poruke i postaju akteri promjene i razvoja naše zajednice”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Koncept Street Art Mini akademije se sastojao od tri tematske radionice, koje su vodili istaknuti street artisti: Maja Stojanović-Zmaja, Karle Ćosić, Nikola Mihajlović i Petar Popovića-Piros. Izložba je rezultat intenzivnog i inspirativnog iskustva koje su tijekom rada s njima prošli sudionici Street Art Mini Akademije.
„Ova izložba nije samo prikaz radova, već svjedočanstvo o napretku i razvoju svakog polaznika. Predstavljamo njihovo kreativno razmišljanje, timsku suradnju i dublje razumijevanje uloge umjetnosti u javnom prostoru.

Sretni smo što smo realizirali ovaj projekt kojeg ćemo sigurno nastaviti razvijati u budućnosti“, istakla je Marina Đapić, predsjednica Udruge Rezon i osnivačica Street Arts Festivala Mostar.

Među sudionicima Akademije i izložbe je i mladi umjetnik Benjamin Sarić, koji je tom prilikom kazao:
„Priznajem da sam jako uzbuđen i sretan što ću pokazati svoje radove na Festivalu i što će ih, pored mojih prijatelja i članova porodice, imati priliku vidjeti i velikani street arta. Nadam se da ću dobiti i neke savjete od njih, te da će mi biti podjednako korisni i otvoriti neke nove perspektive o uličnoj umjetnosti kao što je to bilo učešće u Street Art Mini akademiji“.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...