U četvrtak 4. travnja u Sarajevu Napretkov svečani uskrsni koncert

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, upriličit će u četvrtak 4. travnja 2024. godine u crkvi Sv. Ante u sarajevskom naselju Bistrik s početkom u 19,00 sati Napretkov svečani uskrsni koncert.

Na koncertu će nastupiti Napretkov trio “Senso”– Glavna podružnica Mostar, Napretkov trio “Scherzo”– Podružnica Široki Brijeg te Napretkovi stipendisti i članovi: Tomislav Perić, bariton, Tomislav Čorić, bas-bariton i Emi Trnka, klavir.

Na programu će biti tradicionalne pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih svjetskih skladatelja.

Napretkov trio “Senso” utemeljila je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u siječnju 2021. g., a trio je već imao brojne zapažene nastupe diljem BiH i Hrvatske. Članice Sensa su u svoje životopise već ugradile veliki broj nastupa, ali i pedagoški rad. Trio čine vrsne glazbenice i članice HKD Napredak, mezzosopranistica Monija Jarak MikulićMarijana Pavlović, glasovir i Elina Gvozdić, violončelo.

Napretkov trio “Senso”

Napretkov klavirski trio „Scherzo“ osnovan je krajem 2022. g. na inicijativu članova koji ujedno i čine ovaj Trio, te uz potporu i pod okriljem HKD Napredak, podružnice Široki Brijeg. Trio čine mladi glazbeni umjetnici koji iza sebe imaju impresivne i bogate karijere, veliki broj osvojenih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, te su školovani na ponajboljim visokoobrazovnim glazbenim ustanovama u BiH, ali i inozemstvu, Trio čine: Ante Slišković, violina, Nejla Komar, violončelo i Silvia Vukojević, klavir.

Napretkov trio “Scherzo”

Tomislav Perić, bariton (Stolac, 2001.) Srednju glazbenu školu Ivana pl. Zajca, paralelno sa Gimnazijom u Stocu, završava u Mostaru u klasi prof. Monije Jarak-Mikulić. Akademske 2020./2021. godine započinje studij na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi prof. Ademe Pljevljak-Krehić. Od zapaženijih nastupa mogu se izdvojiti nastupi na Otvaranju Mostarskog proljeća 2023.g., na Napretkovom svečanom božićnom koncertu u Sarajevu 2020., Božićnom koncertu s Hrvatskom glazbom Mostar, te Korizmenom koncertu u Mostaru. Član je i stipendista je HKD Napredak.

Tomislav Perić, bariton

Tomislav Čorić, bas-bariton (Novi Travnik, 2004.). Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca završava u Novom Travniku. Akademske 2023./2024. godine započinje studij na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi red. prof. mr. Ademe Pljevljak – Krehić i student je prve godine. Član je HKD Napredak.

Tomislav Čorić, bas-bariton

Emi Trnka, klavir (Sarajevo, 2002.) Studentica treće godine klasičnog klavira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesorice Azre Medić i ostvarila je izuzetne uspjehe na brojnim internacionalnim i regionalnim natjecanjima, te je osvojila niz prestižnih nagrada. U okviru programa razmjene studenata studirala je i na Princ Claus konzervatoriju u Nizozemskoj. Paralelno s klasičnim klavirom, počinje se razvijati i kao skladateljica instrumentalne klasične i alternativne pop glazbe, postižući značajna priznanja. Članica je i stipendistica HKD Napredak.

Emi Trnka, klavir

Ovim koncertom vjernicima i svim ljudima dobre volje želimo čestitati Uskrs, blagdan nad blagdanima, te podariti Vam lijep kulturni i glazbeni ugođaj.

Potporu organizaciji koncerta dali su Federalno ministarstvo kulture i športa i Kanton Sarajevo.

S radošću očekujemo Vaš dolazak!

Vaš HKD Napredak

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...