U Beču je u tijeku Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Ljetna škola njemačkog jezika koju organizira HKD Napredak Glavna podružnica Beč započela je s radom 30. srpnja, a završava 11. kolovoza. Kao i prošlih godina, organizator se potrudio program ovogodišnje Škole kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispuniti. Napretkov tečaj njemačkog jezika više je od ljetnih praznika i više od običnog jezičnog tečaja i iskustvo koje bi 97 % naših polaznika ponovilo. Među ovogodišnjim polaznicima susrećemo poznata lica koja su se vratila ponoviti prošlogodišnju priču.

Budući da svake godine privlači sve više mladih ljudi željnih znanja i usavršavanja jezika, tako i ove godine 42 srednjoškolaca i studenta iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore aktivno sudjeluje u kvalitetnoj, četverosatnoj nastavi njemačkog jezika. Učenici su podijeljeni u tri skupine, ovisno o predznanju jezika, a uče uz mentorstvo najboljih bečkih profesora koje predvodi Thomas Bauer. Polaznike ovog zanimljivog program očekuje razgovor na stranom jeziku, novo okruženje, nova atmosfera, zanimljive aktivnosti i upoznavanje novih ljudi.

Učenje stranog jezika u njegovom izvornom okruženju, u zemlji u kojoj se on govori kao službeni jezik, najviše nas približava onome kako mladi savladavaju svoj materinji jezik tijekom djetinjstva. Iskustveno učenje dokazano je najučinkovitija metoda učenja s kojom dobivamo dugotrajno znanje i zato nakon obvezne dnevne nastave, sudionici ovoga projekta imaju priliku upoznati običaje, kulturu, umjetnost, sport, gastronomiju, politički i gospodarski život Beča, a to im je lako dostupno jer su smješteni u ugodnom studentskom hotelu nedaleko od centra, a u samoj blizini Zapadnog kolodvora Beč.

Također, polaznicima su osigurani objedi u austrijskim restoranima, a pri razgledavanju grada i profesionalni turistički vodiči. Napretkova Ljetna škola nudi pomjeranje granica i proširivanje pogleda na svijet izvan poznatoga i jedinstvena je prilika za sve mlade ljude.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...