Trump objavio sliku Bidena vezanog u kamionetu

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat 2024. Donald Trump našao se na udaru kritika nakon što je na svojoj društvenoj mreži Truth Social podijelio video s likom predsjednika Joea Bidena zavezanog u stražnjem dijelu kamioneta.

Video je objavljen u petak prikazuje dva vozila okićena američkim zastavama, zastavom Blue Lives Matter – koja iskazuje podršku snagama reda – te drugim slikama. Natpis “Trump 2024” vidi se sa strane crnog kamioneta. Čini se da je natpis na objavi ukazivao da su kamioni uočeni na Long Islandu u New Yorku u četvrtak, gdje je Trump nazočio komemoraciji za njujorškog policajca koji je ubijen iz vatrenog oružja, piše Time.

“To je sranje koje širite kad pozivate na krvoproliće”

Ali ono što je najviše uznemirilo kritičare bila je slika vezanog predsjednika Bidena koja stvara iluziju da ga drže u stražnjem dijelu kamioneta.

“Ova objava Donalda Trumpa je ona vrsta sranja koju širite kada pozivate na krvoproliće ili kada kažete Proud Boysima da ‘budu spremni’. Trump redovito potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi shvate ozbiljno. Pitajte o tome policajce s Capitola koji su napadnuti štiteći našu demokraciju 6. siječnja”, rekao je Michael Tyler, direktor komunikacija Bidenove kampanje.

Što kažu u Trumpovu stožeru?

Glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung rekao je sljedeće za Time: “Ta je slika bila na stražnjem dijelu kamioneta koji je vozio autocestom. Demokrati i luđaci ne samo da pozivaju na nasilje protiv predsjednika Trumpa i njegove obitelji, oni zapravo koriste pravosudni sustav protiv njega.”

Trump je više puta optužen za poticanje nasilja zbog svoje retorike u predsjedničkoj kampanji 2016. Federalni dužnosnici prethodno su upozorili Trumpa da se suzdrži od retorike koja bi mogla “potaknuti nasilje ili građanske nemire”.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...