Tamburaški sastav Satir predstavlja pjesmu “Oštrovački bećarac”

Nakon nekoliko snimljenih pjesama u prošloj sezoni, Satir (tamburaši iz Davora) je ponovo u akciji. Predstavljaju svoj novi singl “Oštrovački bećarac” za koji su snimili i videospot.

Glazbu i aranžman potpisuje Stjepan Ciprić, a tekst Katica Novosel. Produkcijski gledano, Satir ostaje vjeran samome sebi. Ovaj popularni sastav iz Davora u svojoj produkciji ne koristi elekroničke instrumente, nego sve pjesme snimaju isključivo na tamburama. “Oštrovački bećarac”, kao i sve njihove skladbe, u svakom segmentu odišu tradicijom slavonskog kraja, njegujući šokačke navade i običaje.

Momci iz Satira ovako opisuju svoju novu pjesmu:“Djetinjstvo je razdoblje koje trajno nosimo kroz cijeli svoj život. Stihovi ove pjesme napisani su kako bismo oživjeli i podsjetili ljude na bitne značajke i vrijednosti života, na mentalitet slavonskoga čovjeka i njegov zavičaj u prošlim vremenima.”

Takav je i spot. Prepun je kolorističnih kadrova Oštrog Vrha (Požeška Gora) i šire okolice kao i narodnih nošnji, nedjeljnjih misa, starih kočija i seoskih imanja. Slikom je u cijelosti vrlo uvjerljivo prikazan idiličan život jednog malog slavonskog sela. Režiju, snimanje i montažu spota radio je Andrej Smolić (Live Studio).

Satir, kao jedan od rijetkih profesionalnih tamburaških sastava u Hrvatskoj, vrlo aktivno radi na stvaranju novih pjesama. Česti su gosti svih tamburaških festivala i imaju veliki broj svirki i koncerata. Zato i slove kao jedan od najpopularnijih tamburaških sastava u Slavoniji.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...