Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Čapljine

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” održana je danas Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Prije Svečane sjednice gradonačelnik grada Čapljina i Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečanoj sjednici, uz mnogobrojne goste iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života nazočili su i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.

Ovaj svečani čin svakako je prigoda da se izvijesti o radu vijeće kroz proteklu godinu, tom prilikom dopredsjedavajući vijeća gosp. Pere Kneževića pozdravio je sve nazočne i podnio izvještaj. Nakon izvještaja prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada, a potom se uzvanicima obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Mnogo je toga učinjeno ili i započeto u ovom mandatu. Rukovodili smo se geslom da svaka generacija mora svoje zadaće riješiti, a ne ostavljati slijedećim generacijama. Vjerujem da smo u tome uspjeli. Ponosni smo i zahvalni svima koji pridonose našem razvoju, ponajprije našim građanima koji su nam to omogućili i zbog kojih smo ovdje, zahvaljujem se našem Gradskom vijeću, svim gradskim poduzećima i ustanovama, te suradnicima na njihovom zalaganju i rezultatima, a sve u korist boljitka grada i njegovih građana.

Ovom se prilikom želim zahvaliti i privatnom sektoru na njihovom doprinosu razvoju grada te ih ujedno pozivam da se još jače uključe u buduće kvalitativne promjene.

Čapljina je danas siguran i stabilan grad, te vrijednosti nemaju cijenu ni alternativu, a dogovor i uvažavanje su ključ opstojnosti i prosperiteta. Stoga, dragi sugrađani, pozivam vas da živimo i razvijamo Čapljinu kao grad uspjeha, prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti te da živimo takvu Čapljinu jer mi to možemo i znamo – istaknuo je gradonačelnik Vidić u svome obraćanju te na kraju svim čapljinkama i čapljincima čestitao Dan grada i blagdan sv. Franje.

Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čapljina se svake godine aktivno razvija i postaje ugodno mjesto za život, svojom vizijom nastavite dalje dorađivati i razvijati Čapljinu – poručio je dr. Čović i pohvalio realizirane projekte

Vidjeli smo da je ova lokalna vlast u sinergiji gradonačelnika i vijeća uspjela realizirati sve svoje planirane aktivnosti na dobrobit stanovništva i svakog čovjeka koji živi na području ovog kraja.

Drago mi je da ste imali jasnu viziju i da ste napravili ogromne iskorake u svim segmentima koji se tiču nadležnosti lokalne zajednice, od obrazovno-odgojnog, sportskog, kulturnog života, do prometne i komunalne infrastrukture… – kazao je Čović

„Sretan sam da u ovome obraćanju i čestitkama mogu pozvati sve naše nositelje vlasti s viših razina, od županije (…), razine Federacije i jednako tako razine Vijeća ministara, ali i iz Republike Hrvatske, možemo sebe ugraditi u sve projekte grada Čapljine.

Ako ćemo u tome duhu graditi naše zajedništvo, siguran sam da ćemo potpuno uspjeti“, poručio je predsjednik Čović uz čestitke za dan grada i blagdan sv. Franje.

U glazbenom dijelu programa nastupali su učenici Glazbene škole Vladimira Pavlovića Imela Kavedžić, Marija Perić i Bernardica Miočević, te članica Gradskog zbora Čapljina Matea Kapular.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...