Suradnja Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Katoličkog tjednika

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. mr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. razgovarao je 11. listopada 2023. godine s glavnim urednikom Katoličkog tjednika vlč. Josipom Vajdnerom o pravcima buduće suradnje Zavoda i ovog medija koji djeluje unutar Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Ravnatelj dr. Skočibušić je istaknuo da će Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine nastaviti biti otvoren za širenje informacija o svojim redovitim djelatnostima i izazovima u radu te se zahvalio Katoličkom tjedniku na spremnosti da pruži medijsku potporu vodećoj stručnoj, istraživačkoj i nastavnoj ustanovi iz oblasti javnog zdravstva.

Glavni urednik vlč. Vajdner je rekao da cijeni važnu ulogu koju Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine ima u društvu te istaknuo da je namjera Katoličkog tjednika da svojoj mnogobrojnoj publici ubuduće ponudi više sadržaja koji govore o prevenciji, očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

Dogovoreno je da će stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine pisati članke i davati intervjue Katoličkom tjedniku i jednostavnim i lako razumljivim riječnikom čitaocima kontinuirano približavati teme kao što su faktori rizika za zdravlje, tjelesna aktivnost, ishrana i zdravlje, mentalno zdravlje, zarazne i nezarazne bolesti, cijepljenje, okoliš i zdravlje i druge javnozdravstvene teme.

Prim. dr. Skočibušić i vlč. Vajdner obišli su redakciju Katoličkog tjednika, medijske djelatnike, moderan prostor i opremu za produkciju prepoznatljivih sadržaja Katoličkog tjednika – novosti i tema vezanih za Crkvu u Hrvata i Katoličku Crkvu općenito, znanstvenih i kulturnih tekstova, meditativnih članaka i životnih priča.

Vlč. Vajdner prihvatio je poziv dr. Skočibušića da nazoči svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini 17. listopada 2023. godine u Sarajevu.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Plenković potvrdio: Bit ću prvi na listi za Europski parlament

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas višednevnu neslužbenu...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

IDS okupio neobičnu koaliciju za EU izbore

IDS-ov europarlamentarac Valter Flego potvrdio je u ponedjeljak Hini da su...