SUM pokazuje digitalnu zrelost objavom ljestvice poretka uspješno provedenih elektroničkih upisa

Sveučilište u Mostaru s ponosom objavljuje završetak procesa prijava za eUpis za akademsku godinu 2023./2024. čime je pokazalo potpunu zrelost u digitalnoj transformaciji. Ovaj važan korak u modernizaciji sveučilišnog sustava omogućio je brži, učinkovitiji i transparentan način upisa studenata. Tijekom jučerašnjeg dana, prve ljestvice poretka za prijave na Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije objavljene su online čime je ovaj fakultet postao predvodnik u provedbi elektroničkih upisa na Sveučilištu u Mostaru.

Ljestvice poretka su javno dostupne i mogu se pratiti na službenoj web stranici Sveučilišta putem poveznice: https://upisi.sum.ba/fakultet/rang_lista. Ovim putem svaki prijavljeni kandidat može saznati svoj položaj na ljestvici i usporediti se s ostalim kandidatima.

Rok za prijave istječe danas, na kraju dana, kada će se prijave zaključati. Nakon toga, sustav automatski generira ljestvicu poretka prema bodovima koje su kandidati ostvarili u razredbenom postupku. Svi kandidati koji su unutar kvote bit će obaviješteni putem e-maila s daljnjim informacijama o procesu upisa.

Velika prednost ovog novog sustava upisa je olakšavanje administracije zahvaljujući Informacijskom sustavu Sveučilišta u Mostaru. Svi podaci koji su uneseni tijekom razredbenog postupka automatski se evidentiraju, što znatno pojednostavljuje proces upisa i za studente i za referade. Posebno želimo naglasiti da su učenici srednjih škola koje koriste SUMT Maticu i Dnevnik imali automatsko evidentiranje ocjena kroz sustav, što je dodatno olakšalo postupak prijave.

Ovim uspješno provedenim eUpisom, Sveučilište u Mostaru nastavlja pružati kvalitetno obrazovanje i unaprjeđivati svoje usluge kako bi studentima pružilo najbolje moguće iskustvo. Novi elektronički sustav upisa omogućuje brže i jednostavnije prijave, pružajući transparentnost i jednake šanse svim kandidatima. Uz nadu da će ovaj proces unaprijediti sveučilišno iskustvo za buduće generacije studenata, Sveučilište u Mostaru poziva sve zainteresirane da prate objave i informacije na službenoj web stranici kako bi bili informirani o daljnjim koracima u procesu upisa.

Ove godine elektronički upisi predstavljaju veliki napredak u modernizaciji sveučilišnog sustava, pružajući praktičnost i efikasnost za sve uključene. Sveučilište u Mostaru se ponosi što je među prvima implementiralo ovaj sustav, čime je otvorilo put ka daljnjim poboljšanjima i inovacijama u visokom obrazovanju čime se svrstava u razvijena eSveučilišta u svijetu.

Za sve dodatne informacije i pitanja, zainteresirani kandidati se mogu obratiti referadi fakulteta putem službenih kontakata navedenih na stranici upisi.sum.ba. Sveučilište u Mostaru stoji na raspolaganju kako bi pružilo podršku i pomoglo svim studentima u ostvarivanju njihovih akademskih ciljeva.

Podsjetimo, Sveučilište u Mostaru je prvo sveučilište u BiH koje je uvelo eIndeks, usvojilo Digitalnu strategiju te osnovalo Centar za umjetnu inteligenciju. Uz podršku moderne tehnologije, transparentnosti i kvalitete obrazovanja, Sveučilište u Mostaru nastavit će uvoditi inovacije u cilju ostvarenja misije stvaranja okruženja u kojemu SUM postaje digitalno zrelo Sveučilište koje svojim korisnicima i zajednici daje vrhunsko digitalno iskustvo za učenje, istraživanje, suradnju i rad, podržavajući zajednicu i pojedinca u razvoju svojih punih potencijala.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...