Srbi luduju zbog snahe Roda Stewarta

Sin legendarne britanske rock i pop zvijezde Roda Stewarda prošlog tjedna oženio se u Dubrovniku svojom dugogodišnjom djevojkom Nicole Artukovich koja vuče korijene iz Hrvatske. Srbe je uznemirilo njezino podrijetlo pa su objavili suludi tekst u poznatom mediju.

Naime, oni su baveli to da je Nicole zapravo unuka Andrije Artukovića, ministra policije Ante Pavelića u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Srbi u tekstu navode kako je Nicole plakala na svojem vjenčanju.

“Nije jasno je li mlada plakala zato što joj Petar Grašo pjeva ili zato što joj je djed Andrija Artuković, jedan od najvećih zločinaca koji je otvorio jedini dječji logor na svijetu”, lažno izmišljajući logore kojih nije bilo piše Blic.rs sustavno nastavljajući antihrvatsku propagandu.

No, ona nije ni unuka Andrije Artukovića. Naime, prema obiteljskom stablu Andrija Artuković je brat Nicolinog pradjeda Vida koji je emigrirao u SAD i tamo otvorio građevinsku tvrtku u kojoj je radio i njezin otac Mark Nickolas Artukovich sve do smrti.

Ona je za njih ‘ustaša’ 

 Nicol je jedno od šestero djece Marka Nikolasa Artukovicha i Tine Artukovich rođene Cvjetković. Ima braću i sestre LucyChristinuAnthonyjaAndreu Amandu.

U ostatku teksta Srbi navode detalje suđenja Artukoviću te namjerno lažući nabrajaju sve što je navodno radio tijekom svog mandata u NDH. Isto tako tvrde i kako se na X-u stvorila velika rasprava oko njezinog podrijetla te navode da bi se ona morala njima ispričati što je patološki bolesna konstatacija koja zahtjeva istinsku preobrazbu cijeloga srbijanskoga medijskoga prostora.

Tijekom jednog boravka u Zagrebu, Nicole je privukla pažnju modnom kombinacijom. Naime, tada je uz crni šal kombinirala i crnu beretku na koju je prikvačila stari hrvatski grb s prvim bijelim poljem, a Srbi su je zbog toga zlobno prozvali nasljednicom ustaša.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...