Mladi izvođači blistali na prvoj večeri Splitskog festivala 2023.

Mladi izvođači sinoć su na Prokurativama izveli sjajne pjesme, sve je prštalo od mladosti i energije, a prema odluci žirija pobijedila je Ema, dok je srce publike osvojila Helena Gudelj. Obje natjecateljice s Večeri mladih izvođača time su se plasirale i na Završnu natjecateljsku večer festivala. Posebna nagrada “Žare Batinović” pripala je splitskom bendu The Splitters, ekskluzivcima Croatia Recordsa. 

Mlade je tijekom večeri pratio Pink Panther Band iz Splita, voditelji večeri su bili Anamarija Alebić i Zdravko Vukelić, a publika je sinoć pljeskom ispraćala mlade nade hrvatske glazbe. Sudeći po svemu što smo imali priliku čuti, domaća scena itekako ima što za pokazati i one koji će naslijediti poznate hrvatske glazbenike. 

Danas je u sklopu festivalskog programa u restoranu Bajamonti na Splitskim Prokurativama predstavljeno izdanje Splitskog festivala 2023., a uz to je legendarni splitski autor Nenad Vilović predstavio svoje dvostruko “Gold collection” izdanje s odabranim hitovima kojim obilježava jubilej od 60 godina svoga rada, a Maja Milinković je predstavila svoje novo studijsko izdanje “Fadolinka 2.0”.

Na press konferenciji su govorili: direktor festivala Stivi Vučković, predstavnica TZ Grada Splita Antea DomljanNenad Vilović, Maja Milinković i urednica izdanja Andrea Kovač

Press konferencija Splitskog festivala 2023.

Album “Gold collection” Nenada Vilovića sadrži 36 pjesama među kojima su i neke jako rijetke snimke, poput nikad objavljene izvedbe Vinka Coce i Torcide “Ništa kontra Splita” te prve Nenadove skladbe ikad napisane “U popodnevne sate” koju su izveli legendarni Indexi.

Maja Milinković

Sarajevska kantautorica fada i sevdaha s portugalskom adresom izvela je nekoliko pjesama s novog albuma, kao i Vilovićevu uspješnicu “Ništa kontra Splita” u posebnom aranžmanu. Predstavila je svoje izdanje “Fadolinka 2.0” koje donosi moćne emotivne tekstove, bogate melodije i Majin impresivan vokal.

Predstavljeno je i dvostruko festivalsko izdanje s pjesmama Večeri mladih izvođača te Završne natjecateljske večeri koja će se održati u nedjelju u 21 sat s izravnim prijenosom na 1. Programu HRT-a.

Nenad Vilović

Danas će publika u prekrasnom ambijentu Prokurativa uživati u večeri hitova “Ništa kontra Splita” – jubileju Nenada Vilovića.

Foto: Maja Prgomet i Miroslav Lelas.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...