Sjajna sinergija: Tim CERIT s Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu korača prema Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2023 u Singapuru

Jučer je naš tim talentiranih robotičara, sastavljen od članova Anom Tomić, Aminom Đuderija, Ilajdom Šuta, Amarom Pehiljom i Kenanom Nuhićem, pod mentorstvom mr.sc.Anesa Hadžiomerovića, Armina Đidelije i Lejle Nuhić, proveo izuzetno produktivan dan na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Ovaj tim će ponosno predstavljati Bosnu i Hercegovinu na nadolazećoj Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FIRST Global Challenge 2023 koja će se održati u oktobru u Singapuru.

Svoj boravak na sveučilištu posvetili su unaprjeđenju robota kojeg pažljivo pripremaju tijekom ljetnog raspusta za natjecanje. Njihov rad dobio je značajnu podršku i smjernice od istaknutih stručnjaka kao što su prof. dr. Tarik Namas i mr. sc. Amar Hodža, čija su stručnost i iskustvo doprinijeli korisnim prijedlozima i sugestijama za podizanje kvalitete robota na višu razinu.

Učenici su imali izvanrednu priliku da rade u dobro opremljenim laboratorijima koji su opremljeni CNC strojevima, laserskim i plazma rezačima, 3D printerima i ostalom modernom opremom. Radili su u Laboratoriju Fakulteta za inženjering i prirodne znanosti, kao i u Laboratoriju za fiziku, gdje se provode testiranja prototipova. Ova bogata i napredna infrastruktura omogućila je članovima tima da svoje kreativne ideje pretvore u stvarnost i da svoje robote dovedu do razine izvrsnosti.

Ovo iskustvo na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu predstavlja nezaboravno putovanje za sve učesnike CERIT-a. Raditi rame uz rame sa ekspertima univerziteta predstavlja izuzetnu priliku za učenje i razmjenu znanja. Članovi tima su uživali u procesu stvaranja i unapređivanja svojih robota, dok su se istovremeno povezivali sa stručnjacima koji dijele istu strast prema nauci i robotici.

Ovaj naporni rad i saradnja s ekspertima će sigurno doprinijeti uspjehu tima na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FIRST Global Challenge 2023 u Singapuru. Njihova predanost, trud i inovativnost su svijetli primjer kako mladi talenti mogu ostvariti izvanredne rezultate kroz saradnju i posvećenost svojim ciljevima.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...