Savo Štrbac o iznenadnom susretu s Milanovićem

PODSJEĆAMO NA ŠOKANTNI RAZGOVOR

Savo Štrbac o iznenadnom susretu s Milanovićem: Bio je u Beogradu na sprovodu očeva strica, koji je bio vrlo blizak Titu

Na K1 Televiziji, u emisiji “Uranak”, raspravljalo se o Zoranu Milanoviću, koji je nedavno izjavio da je Kosovo “oteto od Srbije”, čime je izazvao simpatije tamošnje javnosti. Gost emisije bio je notorni krajiški propagandist Savo Štrbac, koji je nahvalio hrvatskog predsjednika.

Bivši ministar informiranja takozvane SAO Krajine i dugogodišnji predsjednik srbijanske udruge građana pod nazivom Dokumentacijsko-informacijski centar Veritas nahvalio je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, dok o premijeru Andreju Plenkoviću nije imao tako lijepo mišljenje.

‘Granić ih je okupio usred rata’

“Ja bih uvijek radije s njim surađivao nego s Plenkovićem”, kazao je Štrbac, koji smatra da je premijera u Hrvatsku dovela Europska unija kako bi, kaže, “pročistio HDZ” od ekstremista.

“Što bi čovjek došao tamo, pustio visoke plaće u EU da bi došao tamo da se svađa s onim Karamarkom ili kako su se već zvali njegovi prethodnici, proustaški orijentirani? Čovjek nema veze s tim. Ni on ni Milanović nisu bili dana u ratu, to im se prigovara. A bili su taman u godinama za rat. Ne, oni su kao djeca komunizma završili škole, znali jezike i čim su završili fakultete, onaj Mate Granić ih je okupio. I mnoge druge koji danas vladaju Hrvatskom, i onaj Jandroković, i Kolinda. Njih je Granić okupio usred tog rata, tad se najviše pucalo, i poslao po svijetu kao mlade školovane ljude, pustite rat, idite vi tamo”, kazao je.

Štrbac je za vrijeme gostovanja kod Jovane Joksimović prepričao i susret sa Zoranom Milanovićem na Novom groblju u Beogradu prije nego što je Milanović postao premijer. Kaže da se susret dogodio dok je Milanović bio predsjednik SDP-a, a stigao je u Srbiju kako bi prisustvovao sprovodu očeva strica, koji je živio u Beogradu, kaže Štrbac.

O slučajnom susretu s Milanovićem

“Bio je borac sa Sutjeske, Titov oficir, vrlo visoko, blizak Titu. Umro je u Beogradu. I on je došao sam iz Zagreba autom. Ja sam došao jer smo mi sahranjivali jednu našu ženu iz krajine. Kad ja prilazim, ispred onih tamo kapela vidim krug veliki krajišnici napravili, ovi moji koje poznajem, a u sredini kruga on”, ispričao je Savo Štrbac i nastavio:

“I ja se proguram tamo. Iako se nismo vidjeli, medijski se znamo. Onda smo mi njemu postavljali svakakva pitanja. On se okreće, čas jednom, čas drugom, bez ikakvog srama, bez ikakvog straha, razumijete, ipak smo mi protjerani od njegove države. I svima je on odgovorio. Ne znam, ja sam ga pitao: dobro Milanoviću, ono što mu se često prigovara, Milanović, njegovi su pokršteni. Prezime i ime mu je srpsko. Dolje je iz Dalmatinske zagore. Imate li tu, koja vam je ikona, koja vam je slava? On kaže: ‘Ja to ne znam, vjeruj mi, odgovorio bih, ali ne znam, ne znam ni kad su moji došli negdje iz srednje Bosne.’

“Onda mi je rekao jednu stvar: ‘Mene ta nacionalnost ne zanima. Evo ja sam tek prije neki dan doznao da je Branko Grčić Srbin. To meni ne smeta’. Kad je on formirao vladu, onda su ga pitali: dobro što ne uzmeš ove Srbe Pupovčeve u koaliciju? A on je rekao: ‘Što će meni Pupovac, ja imam pola vlade Srba.’ I ispostavilo se da je bio tu onaj Jovanović iz Rijeke, ona Opačićka, bio taj Grčić, dva Ostojića, sve su to bili Srbi. Ali nije uzeo Srbe, nije uzeo Pupovca, i sad su oni vrlo suprotstavljeni. I on i Pupovac, već duže vrijeme. A Pupovac je koalirao s HDZ-om i prije Milanovića i čim je otišao Milanović, ponovo je s HDZ-om”, rekao je Savo Štrbac.

* Tekst je izvorno objavljen na portalu Direktno 3. veljače 2023.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...