WWF poziva sve gradove i mjesta da se uključe u akciju sat za planetu zemlju

U subotu, 23. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planetu Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i životne sredine, ponovno će okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju ljubav, ali i zabrinutost zbog stanja u kom je planeta. Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20:30 isključe dekorativnu rasvjetu na prepoznatljivim znamenitostima i na taj način se i ove godine uključe u akciju.

Kako klimatska kriza prijeti svim građanima sveta, svjetska biološka raznovrsnost smanjuje se neviđenom brzinom, a oko milijun vrsta je pod prijetnjom izumiranja. Iz tog razloga je WWF kao najveći svjetski pokret za očuvanje planete, usmjeren na mobilizaciju pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. Cilj ove akcije je da podsjetimo ljude na ono što svi znamo i osjećamo, ali često zaboravljamo, a to je da je čovjek samo mali dio prirode. Da bismo sačuvali zdrav i prosperitetan život ljudi, moramo da čuvamo biljni i životinjski svet!

Kao i prethodnih godina, želja nam je poslati u svijet lijepu razglednicu Hrvatske koja će pokazati središta naših gradova bez uključene dekorativne rasvjete. Dubrovačke zidine kao i Dioklecijanova palača dvije su UNESCO-ve znanosti koje se već godinama pridružuju ukupno tridesetak svjetskih znamenitosti UNESCO-ve baštine koje sudjeluju u akciji, te se nadamo da će se isto dogoditi i ove subote“, ističe Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

Iako je počeo samo kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sidneju 2007. godine, Sat za planetu Zemlju danas obilježava više od 190 zemalja i teritorija.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...