Sanja Miovčić: Želimo ostvariti dijalog između poslovnog sektora, političkih lidera i međunarodnih organizacija

Vijeće stranih investitora u BiH organizira “Power of Sustainability Festival 2023” s temom: ”Izgradnja održive budućnosti Zapadnog Balkana”, pod motom: Stvaranje održive zajednice kroz dijalog! Polazna osnova ka zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora u BiH današnja je gošća “Vijesti plus”.

Cilj nam je staviti fokus na održivi razvoj. Želimo naglasiti važnost integracije ekoloških, ekonomskih i socijalnih aspekata kako bismo osigurali trajnost naših zajednica i pratili svjetske trendove. Promovirat ćemo zeleni razvoj i  zelenu digitalnu tranziciju, te doprinijeti poslovnom umrežavanju ključnih aktera u regiji zapadnog Balkana. Ulaganje u zelenu energiju, cirkularna ekonomija, elektro mobilnost i održivi razvoj turizma. Jasno je da postoji značajan interes investitora za projekte iz oblasti solarne energije, energiju vjetra, geotermalne izvore. Fokus čitave ekonomije i ono o čemu treba podizati svijest je obnova prirodnih resursa kroz inovativne pristupe, upravljanje otpadom, energetsko iskorištavanje i skladištenje otpada, to su neke teme s kojima se bavimo već duži niz godina, iskoristit ćemo ovaj skup da pričamo o tome i da neke svijetle primjere iz regije predstavimo i inspiriramo i druge lokalne zajednice da krenu u tom pravcu. Stvaramo jednu platformu za dijalog između poslovnog sektora, političkih lidera i međunarodnih organizacija kroz diskusije, panele i radionice.“, otkrila je za slušatelje Običnog radija Sanja Miovčić.

Partneri događaja su Tehnološki park Intera iz Mostara, uz podršku Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ovakvi događaji su vrlo dragocjeni i apsolutno neophodni. Prvo da bi se upoznali ljudi koji surađuju, naročito je bitno regionalno povezivanje. Ovo je prilika za iniciranje javno privatnog dijaloga gdje se predstavnici poslovne zajednice predstavljaju donositeljima odluka. Mislim da samo zajedno možemo detektirati nove poslovne prilike, privući investitore i plasirati prave proizvode na prava tržišta. Udružiti znanje i iskustvo u svrhu zajedničkog napretka.”, ističe Sanja Miovčić.

Registracija i sudjelovanje na događaju su besplatni, a prijaviti se mogu svi predstavnici tvrtki, vlade i nevladinog sektora koji žele saznati više o održivom poslovanju i stvoriti nove regionalne kontakte. Formular za registraciju možete pronaći OVDJE, a više o programu saznajte na OVOM linku.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Plenković potvrdio: Bit ću prvi na listi za Europski parlament

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas višednevnu neslužbenu...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...