Rukovodstvo mostarskoga SDP-a preuzela Aldijana Trbonja-Tule

Nakon što je dosadašnji lider mostarskoga SDP-a Arman Zalihić podnio ostavku na tu poziciju, Gradski odbor SDP Mostar je imenovao Aldijanu Trbonja-Tule za vršiteljicu dužnosti predsjednicu Gradske organizacije SDP Mostar, koja je obnašala dužnost dopredsjednicu GO SDP Mostar.

Kako navode iz mostarskoga SDP-a, također je u skladu s odlukom Predsjedništva SDP BiH nakon održanoga strateškoga planiranja, imenovan izborni stožer, definirani programski ciljevi, te strateške smjernice rada organizacije u izbornoj godini.

“Gradski odbor SDP Mostar je u potpunosti opredijeljen za realizaciju odluke Predsjedništva SDP BiH o zajedničkom programskom nastupu stranaka trojke na predstojećim lokalnim izborima, te je imenovao tim za pregovore koji ima obvezu u narednim tjednima nastaviti intenzivne razgovore sa NIP-om i NS-om”, navode iz mostarskoga SDP-a.

Ističu da poziv ostaje otvoren i za druge političke subjekte koje su, kako navode, opredijeljene da zajedno sa SDP-om i partnerima mijenjaju postojeće stanje i rade na boljitku svih građana Mostara, te su naglasili da Grad Mostar zaslužuje odgovorniju i transparentniju vlast.

“Razdoblje koji je iza nas je obilježeno rastom nesigurnosti, nepotizmom, izostankom ozbiljnih investicija, pogodovanju solarnim tajkunima, trgovanjima regulacionim planovima, nerješavanja ključnih problema od deponije, mirujućeg prometa do kolektora”, navode u priopćenju.

Pored toga kako kažu, “sve veći broj sigurnosnih incidenata ukazuju da kamere u gradu izgleda rade samo kada vlast treba haračiti građane prekršajnim kaznama”.

“Jedini smo grad na svijetu koji se hvali kako je pokriven kamerama, gdje vlast danima ne može utvrdizi kako je Bruce Lee napustio gradski park, „nepoznati“ huligani u po bijela dana napali djecu i nastavnike, a auto udari motoristu i pobjegne”, naglasili su iz SDP-a Mostar.

Pozivali su MUP HNŽ-e da, “sukladno zakonu iskoristi sve mehanizme kako bi konačno počeli štititi građane privodeći odgovorne pravdi”.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...