Promociju knjige „Religiološki ogledi“ autora Alena Kristića u četvrtak u Sarajevu

Promocija knjige „Religiološki ogledi“ autora Alena Kristića održat će se u četvrtak, 28. rujna 2023. godine u 19 sati u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelićeva 1) u Sarajevu.

Knjigu „Religiološki ogledi“ predstavit će Sarina Bakić, Rasim Ibrović, Željko Ivanković i Amer Tikveša, a moderatorica će biti Ines Baždalić.

Organizator promocije knjige Alena Kristića je Udruga „Centar za mirovno obrazovanje“ (CMO).

Alen Kristić (1977, Sarajevo, Bosna i Hercegovina) je teolog, pisac, publicist, prevoditelj, aktivist u području dijaloga religija, izgradnje mira i pomirenja, pionir promocije i ukorjenjivanja projekta svjetskog etosa katoličkog teologa Hansa Künga i ekološke enciklike Briga za zajednički dom – Laudato si’ pape Franje u bh. društvu i regiji. Bio je jedan od pokretača i urednika bh. i hrvatskog izdanja Međunarodnog teološkog časopisa ‘Concilium’. Dosad je objavio znanstvene knjige Religija i moć (2009), Graditeljice mira: Društveno-politički angažman dobitnica Nobelove nagrade za mir (2012), Tiranija religijskog – Ogledi o religijskom bezboštvu (2014), Prognani u zaborav – Fragmenti o pozitivnom potencijalu religioznog (2015) i Religiološki ogledi (CMO, 2022), kao i dvije zbirke poezije Gravitacije (2017) i Agonije: Teopoetika tjelesno-političkog (2018). Težišta njegovog znanstvenog i aktivističkog rada su odnos religije i politike, mirotvorni potencijal religija, svjetski etos, dijalog religija i kultura, politička teologija, konfiguracija religijskog na ruševinama socijalizma, pozicija i uloga žene u području politike i religije, kultura pamćenja, teologija oslobođenja, feministička teologija, kvir teologija, ekoteologija, postmoderna filozofija i filozofija općenito kao izazov za kršćansku misao i praksu, te odnos religije i umjetnosti.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom

Iranska Revolucionarna garda je zaplijenila brod MSC Aries za...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...