No menu items!

Projektom “Odvažne i hrabre, to ste vi!” Bingo nastavlja podršku ženskom poduzetništvu

Devetu godinu za redom projekt “Odvažne i hrabre, to ste vi!” usmjeren je na osnaživanje žena putem različitih inicijativa, a unazad četiri godine, posebna pažnja posvećena je poduzetnicama.

Prepoznavši mnogobrojne izazove s kojima se suočavaju žene u Bosni i Hercegovini prilikom pokretanja i razvoja vlastitih poslovnih poduhvata, tvrtka Bingo je odlučila ponovno udružiti snage s partnerima i prijateljima, te Investicijskom fondacijom Impakt, kako bi aktivno doprinijela jačanju ekonomske pozicije žena u zajednici. Ovom inicijativom, Bingo želi pružiti podršku ženama poduzetnicama, osiguravajući im potrebne resurse, znanje i financijsku podršku za ostvarenje njihovih poslovnih ideja i doprinos ekonomskom razvoju zajednica.

Projekt je koncipiran kao program koji obuhvaća dodjelu grantova, poduzetničku obuku, mentorsku podršku te promociju i podizanje svijesti o važnosti ženskog poduzetništva.

Ovogodišnji poziv za prijave bit će otvoren od 20. veljače do 5. ožujka, a dodijelit će se grantovi u ukupnom iznosu od 30.000 KM i to od 8.000 KM i 5.000 KM, dva granta u iznosu od 4.000 KM i tri u vrijednosti od 3.000 KM.

Predselekcija pristiglih prijava će se održati od 6. do 8. ožujka, a rezultati će biti objavljeni 8. ožujka u 13 sati. Online glasanje za odabir dobitnica bit će otvoreno od 8. do 25. ožujka.

Sveobuhvatna podrška kroz edukaciju, mentorsku i financijsku podršku u pokretanju i razvoju poslovnih poduhvata podržanih prošle godine rezultirala je sa 100% održivošću biznisa doprinoseći ekonomskom osnaživanju poduzetnica, ali u konačnici i lokalnom ekonomskom razvoju kroz nova zapošljavanja i stvaranje nove vrijednosti, što nas motivira na još snažniju sinergiju u cilju jačanja poduzetničkih kompetencija, učenja, svijesti i kulture u sljedećem razdoblju“, izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Poduzetnička obuka održat će se od 12. do 25. ožujka, a prezentacija ideja od 26. do 28. ožujka. Nakon završetka prezentacija, 28. ožujka, sumirat će se glasovi žirija i publike te će biti proglašene korisnice grant sredstava i mentorske podrške Investicijske fondacije Impakt.

Zadovoljstvo nam je biti partner projekta koji potiče bilo koji vid poduzetništva, jer poduzetnički način razmišljanja preduvjet je za stvaranje novih vrijednosti i razvoja tržišta. Ovnak i Bingo su dugogodišnji partneri te nam je čast iskazati partnersku podršku kroz ovakvu inicijativu.” izjavila je Matea Đotlom, marketing i PR menadžerica tvrtke Ovnak.

Partneri projekta su Oaza, Bambi, Ziaja i Libresse, dok su prijatelji Dita, Alma Ras, Pfanner, Cafe Brazil i Nutrino Lab. Kupci također mogu dati svoj doprinos kupujući proizvode ovih brandova koji će biti posebno označeni na policama Bingo trgovina.

Amina Čeliković iz marketing sektora tvrtke Bingo ističe: “Sretni smo što su značaj ovog projekta prepoznali naši partneri, prijatelji i kupci. Posebno smo ponosni na korisnice sredstava iz prethodnih godina koje su se odvažile i pokrenule vlastite biznise. Apliciranje je i ove godine jednostavno i ohrabrujemo sve žene koje imaju biznis ideju, da se prijave.”

Za više informacija o prijavi na grant sredstva i aktivnostima projekta, posjetite web stranicu: https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabre/.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...