Premijer Herceg posjetio prvačiće OŠ Antuna Branka Šimića

Povodom početka nove školske godine, premijer Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg posjetio je danas prvačiće OŠ Antuna Branka Šimića u Mostaru, nakon čega je održao i radni sastanak s direktoricom škole Snježanom Brkić, te obišao i školsku zgradu čiju je obnovu i osuvremenjivanje višestruko pomogla i Vlada HNŽ-a.

U neposrednom razgovoru s mališanima koji su se danas prvi put susreli sa školskim klupama, premijer im je zaželio sretan početak školovanja.

“Svim učenicima u našoj županiji, a vama prvačićima ipak na poseban način, želim sretnu novu školsku godinu sa puno lijepih uspomena koje će nastati u školskim klupama. Puno uspjeha i sretnih trenutaka u vremenu vašeg školovanja i životu uopće želim i vašim dragim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima, jednako tako i svim zaposlenicima naših škola i drugih obrazovnih ustanova. Vi ste, dragi mališani, na početku jednog novog razdoblja vašeg odrastanja i mi odrasli sa puno vam radosti želimo da vam početak školskog doba bude bezbrižan. Želimo da, kroz učenje i stvaranje novih prijateljstava, steknete prva znanja i zdrave radne navike koje će vam pomoći u vašem životu, u vašoj budućnosti. Na vama je da učite, poštujete svoje roditelje i nastavnike i da ostanete veseli, da na radost sviju nas izrastete u dobre ljude. Na nama je da vam osiguramo sve što vam je potrebno za to i mi se uporno trudimo biti vam stalna podrška. Neka vam je sretan ovaj dan radosti, dan odrastanja i jedne posebne uspomene koju ćete zauvijek pamtiti”, rekao je Herceg, predavši direktorici i prigodne poklone za unapređenje nastavnog procesa.

Direktorica Brkić zahvalila je premijeru Hercegu kako na današnjoj posjeti i toplim riječima upućenim veselim mališanima, tako i na ukupnoj podršci koju Vlada HNŽ-a kontinuirano pruža unapređenju obrazovnog sustava.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...