Predstavljanje “Šetnje” Jelene Rozić

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju novu knjigu pod nazivom “Šetnja”. To je treća knjiga iz njezina opusa i predstavit će se u četvrtak, 20.6.2024. godine u 18:30 sati u HD hercega Stjepana Kosače, u Maloj galeriji.

Šetnja je jedna vrsta epistolarnog romana u kojem se kao autorica obraćam svom sinu, čitateljima, ali i samoj sebi. Sam naslov daje naslutiti to da kroz knjigu šetamo moj sin i ja i kako prolazimo lokacije Mostara od Centra dva preko Balinovca natrag do Šantićeve, tako mu ja pričam priče koje me vežu uz te lokacije, ljude na koje me podsjećaju i trenutke svoga djetinjstva koji su me odredili”, navodi autorica. Kaže da bi podnaslov knjige mogao biti “Zašto smo ostali” te dodaje kako se u romanu na neki način pravda i objašnjava djeci svih onih čiji su roditelji odlučili ostati u Bosni i Hercegovini i odgajati ih ovdje, u zemlji iz koje svi odlaze u vremenu kada svi odlaze.

Ono što mi je najdraže pročitati u recenzijama koje pristižu od onih koji su već pročitali knjigu jest to da se uspijevaju vratiti u svoje odrastanje i trenutke koji su obilježili njihov život kroz prizore koji se u ‘Šetnji’ pojavljuju. I što je najbolje, neki od njih uopće nemaju nikakve veze s Mostarom,” kaže Jelena.

“Šetnja” će se predstaviti sama, a interpretirat će je glumci iz ansambla HNK Mostar – Miro Barnjak i Nikolina Marić uz vokalni ansambl Liron iz Mostar Rock School.

“Šetnja”, 20.6.2024. u 18.30 sati, Kosača: “Miro – U mozak upisujem”

Predstavljanje će definitivno biti drukčije. Miro i Nikolina utjelovit će i oživjeti dijelove knjige kroz igru i čitanje na sceni, a djevojke iz Lirona upotpunit će cijelu priču svojim glasovima. Voljela bih da ovo bude večer posvećena svima nama koji u Mostaru stvaramo, živimo i u njega kao umjetnika još vjerujemo, pa vas pozivam da prošetate s nama i ostanete na druženju poslije predstavljanja”, kaže autorica.

“Šetnja”, 20.6.2024. u 18.30 sati, Kosača: “Nikolina – Sanjati se uvijek moglo”

Jelena Rozić dosad je izdala i predstavila roman “Jesi tu?” 2016. godine i zbirku tekstova “Ogledalo duše” 2018. godine, a aktivno piše i objavljuje prozu i poeziju na svom blogu ogledaloduse.com.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Almir Gabrić Gabra za Običan radio o novoj pjesmi Stranac

Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj...