Predsjedništvo HNS-a BiH razgovaralo o aktivnostima vezanim za koordiniranje izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na danas održanoj sjednici u Mostaru, između ostalih tema, razgovaralo je i o aktivnostima Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH iskazalo je punu potporu područjima Županije Posavske, kao i drugim okolnim područjima zahvaćenim olujnim nevremenom, koje je ostavilo velike posljedice i napravilo veliku materijalnu štetu stanovništvu. Dužnosnici svih razina vlasti podržat će program i mjere potpore saniranja štete, kao i ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda.

Na sjednici Predsjedništva razmatrana je i aktualna politička situacija u BiH te se razgovaralo i o aktivnostima vezanim za koordiniranje izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić upoznao je članove Predsjedništva s aktivnostima Glavnog vijeća HNS-a BiH i detaljima nedavno održane sjednice.

Sukladno prethodnim dogovorima i preuzetim obvezama, Glavno vijeće HNS je razmotrilo prijedloge te je usvojilo nekoliko odluka, naglasio je Ljubić, ističući kako je u sklopu određenih odjela Glavnog vijeća, izvršena i imenovanja voditelja pododjela. Također, imenovana je radna skupina za definiranje i izradu izgleda odličja koja dodjeljuje Hrvatski narodni sabor BiH sukladno Pravilniku usvojenom na Saboru. Glavno vijeće imenovalo je radnu skupinu Glavnog vijeća za ograničene izmjene Ustava i Izbornog zakona, kao i radnu skupinu za hrvatsku strategiju ustanova kulture i obrazovanja od značaja za FBiH i BiH te radnu skupinu za izradu prijedloga reforme Javnog RTV sustava.

Glavno vijeće je također razmatralo elemente za izradu programa rada pojedinih odjela. Ako Predsjedništvo HNS-a bude smatralo da pojedine teme koje su razmatrane na navedenoj sjednici Glavnog vijeća trebaju biti razmatrane i na sjednicama Predsjedništva HNS, voditelji odjela će pripremiti potrebne informacije odnosno uvodna izlaganja. Isto vrijedi i za ostala važna pitanja, za koje Predsjedništvo smatra da ih Glavno vijeća treba obraditi, istaknuo je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...