Potpora predsjednika Hercega proslavi 135. rođendana Hrvatske glazbe Mostar

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg primio je danas glavnoga tajnika i predsjednika Skupštine Hrvatske glazbe Mostar Darka Šunjića i Damira Zadru. Zahvalivši mu na dugogodišnjoj potpori radu Glazbe, Šunjić i Zadro predstavili su predsjedniku Hercegu projekt pripreme obilježavanja 135. obljetnice postojanja Hrvatske glazbe Mostar koja će biti proslavljena u svibnju sljedeće godine.

Riječ je o jednoj od najstarijih aktivnih glazbi u cjelokupnoj BiH, ujedno o jednomu od najstarijih društava u Mostaru uopće. Prateći povijesni razvoj, sve nedaće i iskušenja kroz koja smo prošli, zapravo dobrim dijelom pratite ukupnu mostarsku povijest od kraja 19. stoljeća do danas, na što smo izrazito ponosni. Tim povodom odlučili smo izdati veliku monografiju koja će zaokružiti naše dosadašnje djelovanje, prikazati jedan značajan dio mostarske prošlosti, i biti zavrijeđeni spomen na sve naše prijatelje koji su bili dijelom Hrvatske glazbe Mostar“, kazali su Šunjić i Zadro.

Predsjednik Herceg najavio je financijsku potporu proslavi ove velike obljetnice i izdavanju prigodne knjige, kazavši kako i osobno rado prati rad mostarskih glazbara.

Njihove prvosvibanjske budnice jedno su od nezaobilaznih obilježja našeg grada, a posebno mi se sviđa iskorak koji su napravili sa sjajnim ljetnim koncertima kojima tradicionalno daruju svoje sugrađane. Prepoznajući njihovu vrijednost i predanost, ali i poštujući njihovo trajanje, rado sam se odazvao pozivu pružiti potporu planovima Hrvatske glazbe Mostar za respektabilnu 135. obljetnicu“, poručio je ovom prigodom Nevenko Herceg.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...