Potpisan protokol o suradnji s Udrugom za prevenciju ovisnosti NARKO-NE iz Sarajeva

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Udruga za prevenciju ovisnosti NARKO-NE iz Sarajeva potpisali su 6. srpnja 2023. godine u Sarajevu Protokol o međusobnoj suradnji.

Protokolom su definirane zajedničke aktivnosti na realizaciji Programa prevencije ovisnosti na radnom mjestu „Zdravo radno okruženje za sve!“, a temeljni cilj je unaprjeđenje zdravlja osoba u radnom okruženju, uposlenih u kompanijama i ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, Zavod i NARKO-NE će provesti istraživanje potreba za Programom prevencije ovisnosti na radnom mjestu s kompanijama i ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine te će organizirati javnu prezentaciju njegovih rezultata.

Također, provest će kampanju ”Kompanija – prijatelj zdravlja” namijenjenu kompanijama/ustanovama koje rade na poboljšanju radnih uvjeta i zdravog radnog okuženja za uposlenike, a rezultate tvrtke će koristiti za poboljšanje Programa prevencije ovisnosti na radnom mjestu.

U ime Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine protokol je potpisao ravnatelj prim. mr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med., a u ime Udruge za prevenciju ovisnosti NARKO-NE izvršni ravnatelj Amir Hasanović. Potpisivanju su nazočile prof. dr. sc. Aida Ramić Čatak, dr. med., pomoćnica ravnatelja za medicinske poslove i voditeljica Sektora za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i gđa Ileana Šnur Muratagić, stručna suradnica za programe prevencije na radnom mjestu u Udruzi NARKO-NE.

Izvršni ravnatelj Udruge Hasanović je upoznao ravnatelja dr. Skočibušića s radom Udruge na prevenciji ovisnosti u Bosni i Hercegovini u proteklih 21 godinu te s programima koji se i danas provode.

Ravnatelj Zavoda dr. Skočibušić je upoznao ravnatelja Hasanovića s djelatnostima i organizacijskom strukturom Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine te s ulogom Zavoda u zdravstvenom sustavu Bosne i Hercegovine.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...