No menu items!

Plenković je objavom o raspuštanju Sabora iznenadio oporbu

Aleksandar Musić, komunikacijski i politički konzultant rekao je kako je premijer objavom o raspuštanju Sabora malo iznenadio oporbu. Komentirao je i startne pozicije s kojima svi kreću. 

– HDZ i partneri kreću iz pozicije koja je relativno u nekom državnom smislu stabilna – gospodarska situacija, socijalne skupine donekle umirene, solidna pozicija u Europi. HDZ je i stao s negativom i agresijom koju je furao proteklih mjesec dana jer je shvatio da više hrani drugu stranu nego koristi sebi. Što se tiče ljevice svako širenje brojeva, okupljanje koristi hrvatskoj ljevici u definiciji i u tom poslu napravili su puno bolji posao nego su radili proteklih tjedana, rekao je. 

Osvrnuo se i na operativne izazove u kampanji.

– HDZ je počeo referirati svoje projekte, govori o brojkama, o stvarima koje im idu u prilog. Postoji sva razlika ovog svijeta između toga što vi znate ili mislite da znate, što je logično, racionalno, samorazumljivo i onoga kako prosječni čovjek to percipira na razini želuca. Oni će morati uključiti emociju, morat će to oslikati i spustiti na ove rubne biračke bazene koje je Plenković imao u ljetu 2020. Također im je operativni izazov kako se postaviti prema DP-u. Ove priče koalicija prije, poslije, to su polu bapske priče jer u izbornom srazu HDZ-u je u interesu da DP, ako će i dolaziti za pregovarački stol, dođe što slabiji, a DP-u je u interesu da, ako će ići pregovarati s HDZ-om, da HDZ bude što slabiji, da se vidi tko više dobiva, a tko više gubi, istaknuo je.

Kad je riječ o ljevici rekao je kako ona mora biti oprezna sa sadržajem, a najviše s emocijom, kreativom i mobilizacijom.

– Oni su u ljeto 2020. imali sličnu priču kao i sada. Široka koalicija, stavili su korupciju u prvi plan, i što se dogodilo – amaterska kampanja, fijasko, rekao je Musić.

Dodao je kako je korupcija pitanje na kojem se može donekle izbušiti protivnika, ali da samo po sebi nije dosta.

– Kad je riječ o ljudima. Plenković vuče svojim osobnim brendom, oni će njega napadati, napadat će njegov osobni brend. Sad hoće li on više vući na što će oni uspjeti biti umješniji u napadima na njega, to je pitanje. Plenković ima par jakih igrača po Hrvatskoj koji će vući po pojedinim izbornim jedinicama. Na suprotnoj strani je sada dvojba. Igraju li Benčić i Grbin neku timsku priču, dvoje lidera, igraju li dobar, loš policajac priču ili nešto drugo. Ili je Grbin taj, jer u nekom trenutku će se nekoga, neovisno u svojoj priči o timu, morati poslati na Plenkovića. I sad je pitanje kako uglazbiti, ovaj uvjetno rečeno, široki orkestar. Koje to političare iz te široke skupine sa ljevice šaljete, na kojeg HDZ-ovca. Naravno, pitanje je i hoće li SDP skupo plaćati prolaznim mjestima, ove male koji su mu se pridružili ili ih stavlja na začelja liste da oni donesu glasove, da oni potegnu da se testiraju, ili će kao svaki put do sada to skupo plaćati, smatra Musić.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...