Pjesma “Bilo je dana” autora Rajka Dujmića nosi predivnu poruku o prijateljstvu 

Pjesma “Bilo je dana” velikog skladatelja Rajka Dujmića jučer je premijerno emitirana u programu CMC televizije. Pjesma koju je Rajko Dujmić napisao još 2011. godine nastala je u suradnji s glazbenikom Mariom Rucnerom koji u ovoj pjesmi i pjeva.

A kako je i kada nastala pjesma? 

“Rajka Dujmića sam upoznao još kao dijete jer je on bio prijatelj mojih roditelja. Imao sam jedan period u kojem nisam svirao, trajao je punih deset godina, a onda sam ipak pristao biti gost na jednom koncertu u Lisinskom. Rajko je bio u publici i nakon koncerta me uvjerio da trebamo raditi zajedno. Svirali smo sve žanrove glazbe, od klasike, njegovih najvećih hitova u instrumentalnoj verziji pa do čardaša, on na klaviru, a ja na akustičnoj violi. Svirali smo po koncertnim dvoranama, crkvama u Hrvatskoj pa čak i u Sarajevu. Snimili smo skladbu ‘String Race’, a Rajkova želja je bila da se prijavimo na Doru s pjesmom ‘Bilo je dana’. Nevoljko sam pristao i pjevati iako nisam pjevač, no Rajku sam vjerovao. Snimili smo demo, ali pjesmu nismo nikad poslali na Doru, a u međuvremenu smo nastavili sa svojim solo projektima. Snježana i Tin Dujmić su me zamolili da pjesmu završimo jer je to bila i Rajkova želja. Naši vokali su originalni iz 2011. godine, a pjesmu su aranžmanski dovršili Sven Gleda i Hrvoje Grčević”objasnio je Mario Rucner

Posebna gošća u pjesmi je Snježana Dujmić, Rajkova supruga koja recitira jedan stih na početku pjesme.

“Tim stihom smo željeli naglasiti poruku pjesme, a to je da se pravo prijateljstvo treba čuvati da ga ništa ne može razdvojiti. Kad čujete tekst pjesme, shvatit ćete i emociju koju pjesma prenosi”dodala je Snježana.

Ova emotivna balada čiji tekst nježno miluje zvuk viole, Mario Rucner Snježana Dujmić uživo će predstaviti na ovogodišnjem CMC festival u Vodicama. U videospotu čiju režiju potpisuje redatelj Jeffry Jemrić izmjenjuju se crno – bijeli kadrovi pokojnog Rajka Dujmića s onima u boji Marija Rucnera, Snježane Dujmić i plesnog para Anje Alispahić i Maria Šapine.

Pjesma “Bilo je dana” najavljuje i skori izlazak albuma “Tko to zove ime moje” na kojem će se naći dosad neobjavljene snimke Rajka Dujmića koje su dovršili vrhunski glazbenici, a otpjevali neki od naših najpoznatijih pjevača.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...