Otvoren Srpski kulturni centar, DP organizirao konferenciju

Srpsko narodno vijeće (SNV) u četvrtak je, povodom 200. obljetnice rođenja Branka Radičevića, u Slavonskom Brodu otvorilo Srpski kulturni centar koji nosi ime tog pjesnika, a uoči otvorenja DP je s konferencije za novinare poručio da SNV provodi politiku s kojom s ne slažu.

U nazočnosti brojnih uzvanika, prostor je posvetio Episkop pakračko-slavonski Jovan, a nakon bogatog kulturnog programa, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća, Milorad Pupovac je istaknuo značaj tog događaja za srpsku nacionalnu zajednicu u Slavonskom Brodu.

Posebna važnost je i to što je Srpski kulturni centar otvoren u godini obilježavanja 200. godišnjice rođenja Branka Radičevića i 150. godišnjicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić. Želimo da ovo bude mjesto susreta, suradnje i obogaćivanja svih koji žive u ovom gradu, kazao je.

Dobrodošlicu u Slavonski Brod istaknuo je i gradonačelnik Mirko Duspara rekavši kako je Srpski kulturni centar veliko kulturno bogatstvo. “To je i dokaz da kao grad živimo u kulturnom i društvenom dijalogu”, naglasio je dodavši kako će u svakom pogledu podržati rad toga Centra.

DP: Nismo protiv Centra, ali smo protiv režije SNV-a

Uoči otvorenja Srpskog kulturnog centra, u istoj ulici, predstavnici Domovinskog pokreta održali su konferenciju za novinare na kojoj je županijska vijećnica Dubravka Lipovac Pehar, istaknula zašto se bune protiv ovakvog događaja u Slavonskom Brodu:

“Nismo protiv otvaranja Kulturnog centra, ali se protivimo tome što je to režija Srpskog nacionalnog vijeća koje provodi politiku s kojom s ne slažemo. Omalovažava hrvatske branitelje, Oluju naziva agresorskom akcijom i ne podržava Domovinski rat, a to sve pod krinkom o brige o srpskoj nacionalnoj manjini”, rekla je.

Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a za taj potez Domovinskog pokreta rekao je kako ‘neki ljudi koriste svaki trenutak kako bi omeli ono što je dobro’

“Dobru ideju, djelo i namjeru, a to je sve ovaj Centar u kojem ljudi  trebaju učiti kako se sjećati stradanja svojih sugrađana, Srbi stradanja Hrvata, a Hrvate upoznati s iskustvima stradanja Srba”, poručio je.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom

Iranska Revolucionarna garda je zaplijenila brod MSC Aries za...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...