Otvoren Međunarodni akademski seminar “Code Quest – Mastering Games Relms”

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar je u utorak, 14. svibnja, uz svečano otvaranje, u prostorijama Kulturnog centra “Kralj Fahd”, ozvaničio početak Međunarodnog akademskog seminara pod nazivom Code Quest – Mastering Games Relms.

Ove godine, BEST Mostar je ugostio 18 studenata iz 15 različitih zemalja Europe i 10 lokalnih studenata koji će imati priliku da u narednom razdoblju educiraju na temu razvoja igrica, upoznaju bosanskohercegovačku kulturu te da se međusobno druže.

Otvaranje je započelo u 10 sati, a govor i uvodnu riječ održao je facilitator Mirza Bajramović. Pored njega, govor su održali trenutna predsjednica i osoba odgovorna za odnose s javnošću Šejla Grcić i naravno glavni organizator Međunarodnog akademskog seminara Amil Hanić. Održana je i prezentacija o organizaciji, a pravila ponašanja je predstavila trenutna HR koordinatorica Tea Domazet.

Seminar traje u razdoblju od 13. do 22. svibnja gdje će sudionici naučiti da naprave svoju prvu igricu i posjete neke od vodećih bh IT kompanija Nsofta i Rolle, gdje će naučiti kako se stečeno znanje primjenjuje u praksi.

BEST Mostar je jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 85 univerziteta u 30 država Europe. To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina i upoznavanja različitih kultura.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...

DODIK IZ SREBRENICE: BiH iz ove krize neće izaći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da...