Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje BIKE Festivala

Blidinje BIKE Festival, događaj koji spaja ljubitelje prirode, biciklizma i avanture, ponovno je dobio snažnu podršku od strane načelnika općine Posušje, Ante Begića.

Najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji je već postao nezaobilazno ljetno okupljanje u regiji, privukao je veliku pažnju u 2024 godini organizacijom Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 utrke, čime postaje nezaobilazna destinacija za bicikliste i timove iz više zemalja svijeta. Ovaj trodnevni događaj osim što promiče zdrav način života i aktivnosti na otvorenom, Blidinje BIKE Festival ističe važnost očuvanja prirodnih ljepota te promovira turističke potencijale ovog prekrasnog područja.

Načelnik Begić je izrazio svoju podršku ovom događaju, istaknuvši: “Blidinje BIKE Festival u lokalnim, pa usudio bih se reći i regionalnim okvirima je  jedinstven događaj koji promovira pozitivne vrijednosti na više polja. Prije svega potiče na zdrave sportske aktivnosti i daje motiv svim generacijama za bavljenjem ovom vrstom sporta i rekreacije. Nadalje privlači sudionike iz nekoliko desetaka zemalja koji odnose dobre utiske s ovog natjecanja. Također, izaziva interes domaćih i stranih medija, kako izravno za natjecanje, tako neizravno za jedinstven ambijent u kojem se održava, netaknutoj prirodi PP Blidinje, što doprinosi promociji turizma i njegovom razvoju. Stoga i ove, kao i proteklih godina, ćemo svesrdno podržati organizaciju ovog sportskog događaja, uz želju da ostane jedan od važnijih dugoročnih sportskih projekta na području Bosne i Hercegovine”. 

Osim što donosi sportski duh u regiju, ovaj biciklistički festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Bitno je kazati kako Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a cikloturizam i biciklizam igraju ključnu ulogu u tome.

Organizatori festivala su izrazili zahvalnost na podršci općine Posušje i načelniku Begiću te su najavili vrhunski događaj i uzbudljiv program u 2024 godini. “Blidinje BIKE Festival nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne ljepota naše prirode, naša zemlja promovira kao destinacija. U proteklim godinama smo vrijedno radili kako bi smo obogatili našu zemlju sa cikloturističkim stazama i sadržajima, a Blidinje BIKE Festival vidimo kao jednu odličnu priliku da sav naš posao i našu zemlju kao izvrsnu turističku destinaciju promoviramo okolnim zemljama”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Osim što donosi sportski duh u regiju, festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a Blidinje BIKE Festival igra ključnu ulogu u tome.

Očekuje se da će Blidinje BIKE Festival nastaviti rasti i privlačiti sve veći broj posjetitelja u godinama koje su pred nama, doprinoseći tako razvoju turizma i promociji aktivnog načina života u regiji. Blidinje BIKE Festival postaje simbol zajedništva, kulture, prirode i sporta, a podrška lokalnih vlasti poput općine Posušje ključna je za njegov daljnji uspjeh i rast.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...

DODIK IZ SREBRENICE: BiH iz ove krize neće izaći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da...