Održana redovna koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine u Odžaku

Danas je u Odžaku održana redovita koordinacija predsjednika županijskih Vlada, gradonačelnika i načelnika gradova i općina, koji su izabrani ispred HDZ-a BiH. Održanu koordinaciju predvodila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Domaćin susreta bila je Nada Ćulap, načelnica općine Odžak, a sastanku su nazočili i Toni Kraljević, ministar financija i Andrijana Katić, ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH.

Dužnosnici su na početku govorili o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije uz aktualna pitanja, lokalne i županijske razine. Nakon održanog sastanka, medijima se obratila dopredsjednica Filipović.

„16. koordinacija načelnika i gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada, danas je održana u Odžaku, u posjetu Županiji Posavskoj smo jučer i danas. Jučer u Orašju uz izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske otvorili smo Konzulat, danas smo u posjeti Odžaku, gdje smo održali koordinaciju i razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Razgovarano je i o funkcioniranju institucija na razini države, entiteta, županija, gradova i općina, odnosno svih lokalnih zajednica gdje se pokušavamo uz političke teme, dotaknuti i onih gospodarskih, socijalnih, demografskih, energetskih, okolišnih i svih drugih tema koje se izravno dotiču naših lokalnih zajednica. Od predloženih tema, na koordinaciji se razgovara i o razvojnim projektima, prometnoj infrastrukturi, odnosno projektima koji su financijski zahtjevni i koji trebaju pomoć viših razina vlast. Tako politika hrvatskog naroda uz sinergiju i suradnju donosi zaključke i provodi sve aktivnosti“, istaknula je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH u izjavi medijima nakon održane koordinacije.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...