Održana izvještajna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine

Redovna izvještajna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) održana je jučer u Tehnološkom parku Intera. Članovi Asocijacije mogli čuti detaljniji pregled najvažnijih aktivnosti APH između dvije skupštine.

Između ostaloga je istaknuo da je APH u 2023. i dosadašnjem toku 2024. godine svoje aktivnosti usmjerila na nekoliko najvažnijih tema kao što su izmjene fiskalnih i drugih reformskih zakona, posebno Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak u FBiH i Zakona o PDV-u.

Asocijacija je na lokalnoj razini neumorno ukazivala na potrebu promjene komunalnih propisa i odluka iz nadležnosti Gradskog vijeća Mostara, s naglaskom na velike korisnike, odnosno poslovne subjekte, potom na problematiku koju su izazvali radovi u obnovi prometne infrastrukture, posebno prometnica koje su značajne za poslovne subjekte, na potrebu trajnog rješavanja sjevernog i južnog ulaza u grad, kao i svih drugih infrastrukturnih objekata važnih za bolje poslovno okruženje.

Skupština Asocijacije je usvojila izvještaj o radu, financijski izvještaj kao i Strateški plan rada za naredno razdoblje.

APH želi biti ekonomsko-socijalni partner

APH želi u budućnosti postati ekonomsko-socijalni partner na području HNŽ-a kroz aktivnosti koje su planirane u usvojenom strateškom planu rada kao što su promocija privatnog poduzetništva, stvaranje pozitivne poslovne i društvene klime.

Promocija izvrsnosti kako organizacija, tako i pojedinaca, međusobno umrežavanje članica, suradnja sa srodnim organizacijama i još bolje brendiranje APH su prioritetni ciljevi.

Po pitanju suradnje sa srodnim organizacijama, APH ostaje otvorena za zajednički rad s poduzetničkim udruženjima/udrugama s područja Hercegovine i šire, a dosadašnja plodonosna suradnja s Udruženjem poslodavaca Federacije BiH bit će osnažena i nastavljena. (kraj)

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...