Nova sezona u Lutkarskom kazalištu Mostar       

Lutkarsko kazalište Mostar ovoga vikenda otvara vrata za svoje posjetitelje i ulazi u novu sezonu 2023/2024.

Kao i svih prethodnih godina svojim posjetiteljima u narednom periodu pripremamo mnoštvo zanimljivih sadržaja, novih predstava kao raznih gostovanja.

Ponosni smo što će naši posjetitelji moći uživati u novouređenim i rekonstruiranim prostorijama koje smo obnovili u sklopu  Projekt Mostar – Prostori koji pokreću, kojeg podržava Vlada Ujedinjenog kraljevstva.

Lutkarsko kazalište Mostar  je u svojim prostorijama u potpunosti izmijenio izgled ulaznog dijela kazališta i izgled predvorja, renovirao tehničku sobu, izgrađen je novi toalet za osobe sa posebnim potrebama,  te su u samom gledalištu postavljena nova izdignuta sjedala  koja će svoj publici poboljšati sam doživljaj predstava.

Cilj nam je bio stvoriti još topliju atmosferu za našu vjernu publiku i učiniti posjet kazalištu još ljepšim i pristupačnijim.

Sezonu otvaramo sa predstavom Zmaj i princeze koja će se igrati u dva termina, u petak 29.9. u 18 sati i u subotu 30.9. u 11 sati.

O predstavi:

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.


„To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako…nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom…Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.“ 

U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Marta Haubrich i Ana Kordić.

Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da svoje mjesto osigurate rezervacijom putem naše web stranice lutkamo.com.

Napomena: Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništavaPosebno napominjemo da nakon početka predstave nije moguć ulazak u dvoranu.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...