Nikola Kandić: Nadamo se prijavama i iz hercegovačke regije na javni poziv

Regionalna kancelarija za suradnju mladih (RYCO) pokrenula je novi otvoreni poziv za podnošenje prijedloga projekata za organizacije civilnog društva, pod nazivom „RYCOnnecting You(th)“. Ovo je peti put da RYCO organizira Otvoreni poziv za organizacija civilnog društva u regiji u posljednjih sedam godina.

Radi se o petom otvorenom javnom pozivu koji se fokusira na dvije tematske oblasti. Jedna je izgradnja mira i pomirenja, a druga osnaživanje mladih i njihov angažman u društvu. Javni poziv je otvoren do 15.8. Ove godine namijenjen je organizacijama civilnog društva, tj. NVO. Radi se o javnom pozivu koji daje mogućnost da organizacije u razdoblju između 4 do 8 mjeseci budu podržane za aktivnosti koje bi provele u svojoj zajednici ali i u nekoj drugoj regiji. To je osnova koja treba biti u projektnom prijedlogu, znači treba sadržavati partnerstvo s nekom drugom zemljom s Balkana. Sama aplikacija se popunjava vrlo jednostavno. Pored toga planiramo i nekoliko info sesija u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova.“, kazao je Nikola Kandić, Local Program Officer.

Ukupna financijska konstrukcija za ovaj poziv je 300.000 eura, dok je veličina grantova između minimalno 15.000 eura i maksimalno 30.000 eura. Pravo na prijavu imaju neprofitne organizacije civilnog društva, osnovane na Zapadnom Balkanu 6 (WB6): Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija, najmanje godinu dana prije pokretanja ovog poziva za podnošenje prijedloga.

Ovaj put smo stavili naglasak na male lokalne organizacije koje do sad nisu imali prilike voditi velike projekte. Želja nam je kroz ovaj grant da jačamo njihove kapacitete. Dobivanje granta od 30 000 eura, svakako pruža organizaciji priliku da zaposli više osoba, da razvija unutrašnju strukturu i pravilnike. Smatramo da je to neki viši cilj ne samo da se dobije grant nego da se organizacija osnaži da bi mogli aplicirati i za grantove drugih donatora.“, istaknuo je Nikola Kandić.

Rok za podnošenje prijava je 15. kolovoz 2023.

Više informacija o Otvorenom pozivu RYCOnnecting You(th) dostupno je na web stranici www.rycowb.org.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

Plenković potvrdio: Bit ću prvi na listi za Europski parlament

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas višednevnu neslužbenu...