Nezadovoljni SDP-ovi gradonačelnici

Glavni odbor SDP-a potvrdio je sinoć izborne liste koalicije Rijeke pravde. Koalicijski partneri – Reformisti, Glas, HSS, Centar i Stranka s imenom i prezimenom – dobili su 29 od ukupno 140 mjesta. I dok su, zbog unutar-stranačkih i međustranačkih nesuglasica neki gradonačelnici odbili da njihova imena budu na listama, predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručuje: slijedi bitka za demokratsku Hrvatsku.

Pjevačica Alka Vuica u šestoj izbornoj jedinici, dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić u sedmoj. Nova su to imena na SDP-ovim listama. A gradonačelnika Varaždina, Umaga, Trogira nema. 

Njihovo nezadovoljstvo predsjednika SDP-a Peđu Grbina nije pokolebalo. 

Liste koje je predložio prihvaćene su velikom većinom. Među onima koji su glasali protiv je predsjednik splitskog Gradskog odbora SDP-a Davor Matijević koji je još prije odbio biti na listi. Jer 11 mjesta od ukupno 140 pripalo je stranci Centar s kojom splitski SDP ne stoji dobro. 

– Ja ne vidim da je SDP pregovarao, mislim da je da je Peđa Grbin prihvatio sve što su oni željeli, Mi smo ovdje bili protiv koalicije i mislim da je sasvim nerealno da se očekuje da ćemo ja i Ivica Puljak biti zajedno na štandu i dijeliti skupa letke, kaže Matijević.

Na listi nije ni SDP-ov gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Njemu smeta koalicija s Reformistima Radimira Čačića. Na prošlim ih je izborima pobijedio.

– Nisam odbio biti na listi, nego sam odbio biti peti na listi, što mi je ponuđeno. Tražio sam da budem 14. jer sam želio pokazati da mogu osvojiti preferencijalni mandat. Možda sam i ja doveo vrh stranke pred izbor – Čačić ili ja, ali vrlo je čudno da su oni zapravo izabrali Čačića iz nekih njima samo znanih razloga, rekao je.

Samo 22 dana prije izbora nitko od nezadovoljnika ne želi izaći iz SDP-a. Svojoj stranci javno daju podršku, a o uspjehu SDP-ova pregovaranja i njegovim posljedicama razgovarat će se nakon izborne noći.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...