Napretkovi Božićni dani 2023: Kultura, šport i umjetnost

Vizual napretkovih božićnih dana

Hrvatsko kulturno društvo Napredak će i u 2023. godini upriličiti tradicionalne Napretkove božićne dane koji će duh Božića u Sarajevo donijeti na krilima kulture i sporta, a koji plam će tinjati, rasplamsavati se i održavati i u drugim podružnicama diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i svijeta.

Svečani Božićni koncert u Narodnom pozorištu

Božićni dani u Sarajevu započet će na najljepši mogući način, a to je Napretkovim svečanim božićnim koncertom koji će biti upriličen u srijedu 14. prosinca 2023. godine s početkom u 20.00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Događaj je to koja se čeka i koji iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete, sadržaja i posjećenosti. Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprani Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopran Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića, će nas kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme, odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.

Teniski turnir i nogometni susreti

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događajima. Tako će Teniski centar Koševo biti domaćin 11. po redu Napretkovog međunarodnog božićnog teniskog turnira koji je na programu od 15. do 17. prosinca 2023godine i koji će biti odigran u parovima. Ovo je sportski događaj koji okuplja preko 100 tenisera, a koji ove godine uvodi i novinu, a to je igra u parovima za dame.

U sportskom duhu, približavajući se najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću, na sportskim terenima u Doglodima bit će održan 23. po redu Napretkov božićni turnir u nogometu, a koji će se odigrati u subotu i u nedjelju 16. i 17. prosinca 2023. godine. Kao i do sada snage će odmjeriti 12 mladih ekipa sazdanih od dječaka uzrasta od  12 i 13 godina.

Šahovski Turnir

S nogometa ćemo preći na stratešku igru i to tradicionalni  32. Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu.  Turnir će se održati u NCM “Ivan Pavao II” (ul. Gatačka 18, naselje Otoka Sarajevo) s početkom u 14.00 sati. Natjecanje će se igrati po Švicarskom sustavu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju. Snage uma i moć strategije će odmjeriti brojni sudionici, velemajstori, međunarodni majstori i FIDE-majstori.

31. Likovno Annale 2023

Nakon glazbenih i sportskih lampica, na svom kulturnom drvcetu, Hrvatsko kulturno društvo Napredak upalit će i umjetničke lampice i to uz 31. Likovno Annale 2023. Izložba slika koja će biti otvorena i dostupna ljubiteljima likovne umjetnosti od petka, 22. prosinca 2023. godine u 19.00 sati u Maloj galeriji Sv. Ante, Bistrik Sarajevo. Sjajna su to djela članova Udruge likovnih umjetnika „Napredak“ Sarajevo koji vrijedno rade tijekom cijele godine.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak će i ove godine njegujući tradiciju, jezik i kulturu, okititi svoje božićno kulturno drvce, širom otvarajući vrata za sve dobronamjernike, članove i simpatizere, te bogatim sadržajem i blagdanskim programom, ali prije svega duhom i ljubavlju zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka.

Dobro došli na Napretkove božićne dane!

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Kada će se izravno birati gradonačelnici u Mostaru i Sarajevu?

Središnje izborno povjerenstvo BiH će na sjednici koja će...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...