Musk: Zbog takvih propada zapadna civilizacija

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk u vrlo kratkom vremenu je obrisao objavu koju je stavio osudivši bivšu suprugu šefa Amazona Jeffa Bezosa MacKenzie Scott zbog njezinih dobrotvornih donacija.

– Superbogate bivše žene koje mrze svoje bivše supružnike trebalo bi svesti pod nazivnik ‘Razlozi zbog kojih je propala zapadna civilizacija‘, napisao je vlasnik Tesle na X-u, poznatijoj kao Twitter, društvenoj mreži koju je Musk kupio za 44 milijarde dolara krajem 2022. godine. Musk je napisao objavu kao odgovor korisniku X-a koji se požalio da Scott, koja se razvela od osnivača Amazona 2019. nakon 25 godina braka, daje novac organizacijama koje se “bave pitanjima rase i/ili spola”.

“Njezin fond bi se trebao zvati Fond AWFL-a (Imućna bjelkinja liberalnog svjetonazora). To je ultimativni aspiracijski izraz najužasnije grupe u SAD-u,” napisao je X korisnik pod imenom “i/o”.

Musk je obrisao objavu nekoliko sati kasnije. Čini se da uzroci Muskove netrpeljivosti leže u dobrotvornim davanjima Mackenzie Scott Političkim akcijskim odborima (PAC) koji su povezani s Demokratskom strankom, javlja Jutarnji list.

U svibnju 2022. Musk je na društvenim mrežama napisao da Scott daje novac Političkim akcijskim odborim koji se predstavljaju kao dobrotvorne organizacije.

– Možemo reći da Mackenzie Scott nije baš veliki simpatizer bivšeg supruga. Nažalost, mnogi drugi bivaju uhvaćeni u unakrsnoj vatri, napisao je Musk.

Prema njezinoj web stranici, Scott je donirala stotine milijuna dolara organizacijama koje su posvećene temama poput “rasne jednakosti”, “LGBTQ+ jednakosti”, “rodne jednakosti”, javnog zdravstva, klimatskih promjena i “funkcionalne demokracije”.

Novac od Scott su dobili Zaklada Obama, Pokret za crnačke živote, Zaklada Jackie Robinson, Koledž Morehouse, Sveučilište Howard, Planirano roditeljstvo i Predsjednički centar Georgea W. Busha.

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Muhamed Garib: Svako zasađeno drvo čini pluća grada

Na temu "Unaprjeđenje stanja okoliša urbanih i ruralnih sredina"...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Dora Marušić: Bitna je disciplina i ustrajnost

Mostarka Dora Marušić osvojila je titulu europske prvakinje na...