Irdin Bajrović: Kordić živi u paralelnom univerzumu, želi da vjerujemo njemu, a ne svojim očima!

Povodom intervjua gradonačelnika Mostara Maria Kordića, kojeg je dao za Fenu, reagirao je član Gradskog odbora Naše stranke Mostar Irdin Bajrović:

„Kada čovjek sluša našeg gradonačelnika kako nam svima nabraja sve uspjehe svoje skupe trogodišnje vladavine, čovjek koji ne živi u Mostaru i koji ne hoda ovim gradom svaki dan, mogao bi ozbiljno da pomisli kako je Mostar zapravo jedna manja verzija Minhena, gdje je Španjolski trg Marienplatz, a cijeli Mostar jedna vrsta Olimpijskog sela, s velikim natjecateljskim bazenima, atletskim klubovima i Allianz arenom u samom centru grada! U kojem paralelnom univerzumu živi gradonačelnik Kordić, u kojoj zemlji čudesa, treba se ozbiljno upitati, jer u gradu kojeg on crta u intervjuu na Feni, mi Mostarci ne živimo!

Da krenemo redom:

–        Potrošili ste 400 milijuna KM, od čega je stotinjak milijuna zaostalog novca od prethodnog gradonačelnika, a šta ste točno napravili? Jeste li riješili i modernizirali javni prijevoz? Niste.

–        Vodovod sa svojim pročistačem, kako tvrdi gradonačelnik, super radi. Radio je, uvaženi gradonačelniče, i prije vas, samo što je sada zbrinjavanje mulja s pročistača postao lukrativan i skup biznis za pojedince.

–        Deponija nije bila nikad u gorem stanju. Požari, loš rad deponije, plin i kancerogene deponijske vode neometano odlaze u Neretvu.

–        Broj oboljelih od karcinoma u našoj županiji je povećan za 150% u odnosu na razdoblje prije vas i zauzima uvjerljivo prvo mjesto smrtnosti.

–        Pitamo se zašto gradonačelnik ne želi dati besplatan prevoz djeci do 18 godina, učenicima, studentima i umirovljenicima, kao što rade drugi u okruženju?

–        Mo Parking, tvrtka koja djeluje kao prava gradska porezna agencija za reket, investirala je pet litara Jupola preko Komunalnog za farbanje i prisilila građane grada Mostara na kupovinu godišnjih karata poput nametnutog poreza, a u pogledu parkinga nije ništa bolje nego što je bilo.

–        Novca imate za sve osim za najmlađe. Pričate o subvenciji za djecu u gradskim i privatnim vrtićima. Gdje su ostala djeca koja nemaju mogućnost ići u vrtić. Zašto pravite tu segregaciju i ružne podjele? Ako se već daje dodatak za vrtiće tražimo da to bude dječji dodatak od 350 KM mjesečno za svu djecu do sedam godina, bez obzira išla ona u vrtić ili ne.

Budite uvjereni da će jako brzo brojne malverzacije i talovi oko prostornih planova koje ste ‘riješili’ izaći na površinu. Pogodovanja za solare ili neke druge stvari nećemo sada spominjati ali nemojte misliti da nećemo u skorijoj budućnosti! I za kraj, da vam samo kažemo kako razumijemo vašu radost za budućnost Grada Mostara, posebno kada očekujete proračun od 600 milijuna KM, koji će opet završiti na raznim interesnim stranama, baš kao i ovaj prethodni, samo ne tamo gdje će građani imati neku konkretnu korist. Mi, uvaženi gradonačelniče, za razliku od vas ne dijelimo isti optimizam, a Mostar nam ne liči baš na Minhen, ili ovu bajku koju nam kao maloj djeci s osmijehom na licu prodajete.“

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...