Milić: Mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec

Marko Milić, glasnogovornik vlade i kandidat HDZ-a na izborima za sabor, gostovao je na N1 te govorio o parlamentarnim izborima. Milić je upitan kada će premijer Andrej Plenković gostovati u studiju N1 televizije.

“Imali smo što se tiče vaše televizije više zahtjeva i intervjua, bila je riječ i o nekoj debati, mi smo uvijek za sučeljavanja. Ali na ovim izborima ne znamo s kim bi se sučeljavali, je li to kandidat na izborima, nekandidat za premijera Grbin ili nekandidat na izborima, a navodni kandidat za premijera Zoran Milanović. U oporbi se moraju dogovoriti, a u SDP-u se trebaju prestati skrivati iza Milanovića koji krši Ustav.

Razmotrit ćemo ako bude prilike. Potrudit ću se da razmotrimo zahtjev da premijer gostuje na N1 televiziji i javit ćemo, ako je interes N1 televizije interes javnosti, razmislit ćemo”, kazao je Milić.

“Nisam imao namjeru učiniti ništa kriminalno”

Milić je kandidat HDZ-a na izborima za sabor: “Sada je došlo vrijeme za okrenuti stranicu i boriti se na drugoj razini”, kaže.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa donijelo je odluku da  Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa dopisivanjem sa šefom Hrvatskih šuma oko zapošljavanja Nike Dujmovića u toj firmi. Milić je za N1 prokomentirao slučaj.

“Oko tih nekoliko poruka koje su razmijenjene s bivšim predsjednikom Hrvatskih šuma, ja sam o tome više puta javno komunicirao i rekao sve što je bitno oko toga.

Vidjeli ste odluku Povjerenstva, trpio sam napade zbog nekoliko poruka koje su izvučene iz konteksta i ne ukazuju ni na što. Ono što je pravno mjerodavno, važno je da ja nisam mogao niti utjecao na nezakonite radnje. Nisam imao nikakvu namjeru učiniti ništa kriminalno “, rekao je glasnogovornik vlade.

“Milanović je očito taj koji se boji”

Milić je prokomentirao i Milanovićevu kandidaturu na parlamentarnim izborima.

“Mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec. Ako je Milanović već imao namjeru kandidirati se na izborima onda je trebao biti hrabar i podnijeti ostavku.

Kada je najavio kandidaturu bili smo sretni zbog prilike da se sučele Andrej Plenković i Zoran Milanović. Mi se nemamo čega bojati, on je očito taj koji se boji”, kazao je Milić.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...