Milanović sutra objavljuje datum izbora

Predsjednik RH Zoran Milanović, koji boravi na Dugom otoku, na pitanje o datumu izbora, rekao je da je datum izbora vojna tajna, a objavit će ga sutra.

Milanović je ocijenio da je ovo bilo nepune četiri godine lopovluka i beščašća.

– U nekakvoj wikipediji političkog beščašća Plenković i njegova družina su se ugradili s tolikom istisninom, kao tanker da su svi drugi, sve barabe i propalice, svedeni na razinu fusnote, dodao je.

Ustvrdio je da je “zlo vrijeme” završilo s nekoliko nasilničkih gesti, a glavna je imenovanje, procesiranje “kao biomase” Ivana Turudića kao glavnog državnog odvjetnika.

Osvrćući se na jučerašnju Turudićevu prisegu na kojoj nije sudjelovao ni jedan sudac Ustavnog suda, Milanović je ustvrdio da su i oni shvatili da dalje ne može i da je od njih proglašen osobom koja nije dostojna te dužnosti prema mišljenju velike većine sudaca.

– Radi se o čovjeku koji je debelo kontraindiciran. Kao alkohol za osobu bolesnu na jetru. Ne može to zajedno. I to konačno ide u svom kraju. To je sad dokinuto. Raspustili su se nakon mjeseci prtljanja, petljanja, laganja, manipuliranja, komentirao je Milanović, napominjući da se radilo o drpanju, laganju da se stekne vlastita bolja i jača početna pozicija za te izbore.

– To je AP radio cijelo vrijeme, rekao je.

Osvrnuo se i na tzv. lex AP kojeg je Sabor danas donio, ustvrdivši da se radi o pokušaju discipliniranja i sređivanja stanja tamo gdje postoji građanski neposluh i svijest o tome da se neke stvari moraju učiniti javnima jer se neće znati tko krade, laže i drpa.

– Plenkoviću je to životna opasnost. On je protektor lopova i korupcije u Hrvatskoj. Možda to ne bih rekao prije sedam godina, a sad je to jasno svakom djetetu. Svaka sardina to kuži. Ona kojoj su glavu odrezali, ona to kuži, kazao je.

Raspušten Sabor, zastupnici uz uvrede i optužbe izglasali lex AP

Zastupnici u Hrvatskom saboru u četvrtak su izglasali raspuštanje svog 10. saziva, a predsjednik Republike, koji prema zakonu određuje datum parlamentarnih izbora, to može napraviti najmanje 30, a najviše 60 dana od raspuštanja parlamenta.Dobra priča iz EU

Govoreći o poslovanju tvrtke Mardušić čiji je pogon obišao, rekao je da se radi o dobroj priči s EU, iz koje su dobili 85 posto sredstava.

– Nekad je ovo bilo izolirano iako je daleko od izoliranog i zato su ljudi odavde odlazili masovno. Nitko ovdje nije došao iz gušta, ljubavi ili avanture nego zato im treba novaca. Tu sam vidio domaćih ljudi, uglavnom starije žene, iako nije nekakav najatraktivniji posao. Nije neka navala na taj posao, ali uglavnom su stranci, komentirao je.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...