Milanović nositelj liste SDP-a: Odstupit ću nakon izborne pobjede

Zoran Milanović bit će nositelj SDP-ove liste u I. izbornoj jedinici, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Milanović je objavio da će se kandidirati kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a te da će s dužnosti predsjednika Republike odstupiti nakon izborne pobjede, u koju je siguran.

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, rekao je na konferenciji za novinare da je danas prekrasan dan jer se kreće u promjenu.

– Krećemo u promjenu koja je Hrvatskoj nasušno potrebna. Izborni dan u srijedu postat će praznik slobode i demokracije, ali postat će i simbol trenutka kada se Hrvatska ponovno počinje mijenjati na bolje. Prije 24 godine također smo imali izbore koji nisu pali na nedjelju, a od 2000. do danas ovo su definitivno najvažniji izbori s kojima se Hrvatska suočava, zato što su ovo postali izbori za demokraciju, kazao je Grbin.

Znam da je bilo mnogo kritika na moj račun i zato neću na izborima biti kandidat SDP-a za premijera Republike Hrvatske. Zoran Milanović će biti nositelj liste SDP-a u I. izbornoj jedinici. On će, kazao je Grbin, uskoro biti predsjednik Vlade RH.

Milanović: Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa

– U životima svakoga od nas postoje trenuci u kojima trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije u biti ne može, prestaje uobičajeno, prestaje normalno, prestaje banalno, kazao je Zoran Milanović.

– Taj čas je kucnuo na moja vrata, na vrata mnogih od nas, ali na moja vrata konkretno nametom stanovitog Turudića, kazao je, među ostalim, Milanović.

– Došlo je vrijeme, kako bi rekli moji preci u splitskoj zagori – da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu, vjerujem jasnu i čvrstu, za vladu nacionalnog spasa – baš tako, nacionalnog spasa – i punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih staja koje su AP i njegova bulumenta ostavili iza sebe, rekao je Milanović.

– Čitave rijeke će, baš kao u grčkom mitu, biti potrebne da se to preusmjeri i da bi se to postiglo. Ovog puta ne Heraklove rijeke, Alfej i Penej, nego rijeke pravde, poručio je Milanović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović na svom facebook profilu objavio je da se odlučio kandidirati kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a. Poručio je i da će s dužnosti predsjednika Republike odstupiti nakon izborne pobjede. 

“Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati,

odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima.”

Izbori 17. travnja

Izbori za novi, 11. saziv Hrvatskoga sabora održat će se u srijedu, 17. travnja, odlučio je u petak predsjednik Republike Zoran Milanović koji je donio i odluku da se izbori za zastupnike u Europskom parlamentu iz Republike Hrvatske održe u nedjelju, 9. lipnja.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Agencija Laguna Posušje traži vozača minibusa

Agencija Laguna Posušje raspisuje natječaj za posao vozača minibusa....

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...