Milanović: Neću poštivati upozorenje Ustavnog suda

– Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović poručio je u srijedu da neće poštovati upozorenje Ustavnog suda, da upozorenja prezire i da će raditi kako mu nalaže savjest.

„Na upozorenja gledam s prijezirom, ne mogu mi ništa, krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokraciju. To neću poštovati i učinit ću ono što mi moja savjest nalaže, a to je briga o funkcioniranju sustava”, izjavio je Milanović nakon posjeta Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, prenosi Hina.

“Ustav ne prijeći, obrazloženje ne može biti da nije u duhu Ustava, u liberalnoj demokraciji ono što nije zabranjeno je dopušteno građanima, a ja sam građanin”, dodao je.

Milanović smatra da je upozorenje Ustavnog suda RH potpuno neutemeljeno, te da je umjesto toga trebao donijeti odluku ili rješenje, dok je za upozorenje Državnog izbornog povjerenstva (DIP) kazao da ga je moralo napisati.

Priznao je da je bio grub i pun srdžbe u komentarima o Ustavnom sudu i poručio da će po potrebi biti grub i dalje, no da je sve rekao.

“Kolinda Grabar Kitarović je u kampanji za predsjednicu Republike dok je bila predsjednica cijelo vrijeme ‘kao Mila Gera’ obilazila skupove HDZ-a, ‘bila Vegeta u svakom jelu HDZ-a’. Neka mi objasne koja je razlika,” poručio je.

„Što se tiče mog nastupanja ja sam predsjednik Republike i budući premijer uskoro”, rekao je i objasnio da će se suzdržavati od toga da govori da će biti premijer, nego će umjesto toga govoriti da će uskoro biti premijer. Nije, kaže, odlučio ide li na europske izbore.

Ponovio je da „rijeke pravde dolaze, novi konji i Treća Republika koja će zahtijevati ustavne promjene iz iskustva”.

Butković, brat i kamioni

Milanović je komentirao i hrvatskog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zbog objave na Facebooku.

Ne insinuiram o poslovima njegova brata s državom već govorim opće poznatu stvar i notornu činjenicu, da je ostavio posao policajca i krenuo u posao s kamionima kao podizvođač na megaprojektima koje vodi ministarstvo gdje je njegov brat ministar.

„Žao mi je što svom bratu nisam tako nešto omogućio”, ustvrdio je.

Butković je objavio da dok Milanović rastače ustavno-pravni poredak, njegov veliki prijatelj Milorad Dodik, u društvu Aleksandra Vučića i srpskog patrijarha Porfirija, priprema novi pohod na susjedne države.

Ona poznata rečenica Stjepana Radića mogla bi se vrlo lako primijeniti i na Milanovića: Ne srljaj ko gusak u Laktaše!, napisao je Butković uz poveznicu na tekst u Jutarnjem listu „Vučić, Dodik i Porfirije objavili srpski osvajački program: Krećemo točno 5. i 6. svibnja!”.

Na to je Milanović postavio pitanje Butkoviću isto na Facebooku: “Kako ide bratov posao s kamionima i posluje li s Hrvatskim cestama i na gradnji mosta prema Banja Luci?”

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...