Milanović izvrijeđao Omejec

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u srijedu je, komentirajući izjavu predsjednika Republike o Jasni Omejec, poručila kako osuđuje svaki oblik seksizma i diskriminacije žena koje obnašaju javnu i/ili političku dužnost.

„U svom radu pravobraniteljica osuđuje svaki oblik seksizma i diskriminacije žena koje obnašaju javnu i/ili političku dužnost“, komentirala je Višnja Ljubičić Hini upit o izjavi predsjednika Republike u kojoj je bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasna Omejec nazvao „političkom priležnicom”.

Ljubičić je pritom uputila na priopćenje u kojem, uoči trojih redovnih izbora u ovoj godinu, podsjeća sve izborne sudionike, javne osobe i dužnosnike i sveopću javnost na „obvezu korištenja komunikacijskih obrazaca“ kojima se poštuju osobno dostojanstvo i ljudska prava drugih osoba.

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić (Most) je na putu izvan Hrvatske i nije bila dostupna za komentar.  

SDP-ova Sabina Glasovac, poznata po svom zauzimanju za prava žena, nije odgovorila na telefonski poziv, a ni na poruku s upitom o predsjednikovoj izjavi.

Na telefonski poziv nije odgovorila ni Dalija Orešković (SSIP) koja je umjesto komentara na predsjednikovu izjavu poslala presudu zagrebačkog Upravnog suda iz siječnja 2019. kojim je odbijen tužbeni zahtjev Omejec protiv odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u vrijeme dok ga je vodila Orešković.

Marijana Puljak (Centar) javila se na telefonski poziv, ispričala obvezama u Bruxellesu, te uputila na glasnogovornicu svoje stranke Anu Lučin koja je obećala proslijediti stav stranke, odnosno predsjednika Centra Ivice Puljka, čim bude dostupan.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...