Medved: Milanovićeva kandidatura je potez očajnika

Ministar branitelja Tomo Medved (HDZ) komentirao je najavu predsjednika RH Zorana Milanovića da će se kandidirati na parlamentarnim izborima za koju kaže da je očajnički potez SDP-a

Medved kaže da SDP nikad nije bio slabiji, da njegov predsjednik Peđa Grbin nema povjerenje članstva te da je zato zatražio Milanovićevu pomoć. Za kandidaturu predsjednika RH kaže da je protuustavna

‘S obzirom na to da mi nismo u ulozi ustavnih sudaca, niti smo ustavni stručnjaci, možemo saslušati ono što kažu eminentni stručnjaci. Tvrde da je riječ o gruboj povredi Ustava i da se radi o protuustavnim djelatnostima’, rekao je Medved u razgovor s reporterkom Nove TV Sanjom Višticom. Ministar branitelja smatra da u HDZ-u nema straha od SDP-a jer da se ta stranka nije adekvatno pripremila za izbore.

Medved: HDZ će opet dobiti povjerenje građana jer oporbi nedostaje program

‘Bitno je da SDP, onakav kakav jest, uz pokušaj okupljanja niza manjih stranaka, nije uspio pripremiti se za parlamentarne izbore, iako su sve vrijeme zazivali izbore. Ovaj očajnički čin pozivanja predsjednika Milanovića pokazuje u kakvom su stanju’, rekao je Medved i rekao da ga Milanovićeva odluka nije iznenadila, ali da je HDZ, neovisno o tome, spreman za parlamentarne izbore. U nedjelju će u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski predstaviti svoj program za koji misli da će građanima pokazati da zaslužuju povjerenje za još jedan mandat.

‘HDZ će biti pobjednik ovih izbora. Vjerujem da narod prepoznaje naša postignuća u zadnjih osam godina. Nakon predstavljanja našeg programa vjerujem da će prepoznati kvalitetu. O svim ostalim mogućim inačicama razgovarat ćemo nakon uvida u rezultate parlamentarnih izbora, za koje sam siguran da će biti pozitivni. Da će HDZ ostvariti rezultat kao i 2020.’, odgovorio je na pitanje o mogućim koalicijama.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom

Iranska Revolucionarna garda je zaplijenila brod MSC Aries za...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...