Marko Jakovljević: Pridružite nam se i uživajte u ritmu jazza i dvije prelijepe mostarske večeri za pamćenje!

Kolovoz se bliži kraju, ali i dalje želimo uživati u ljetnim događajima. Posljednji vikend u kolovozu, sprema se prava glazbena poslastica! Zabilježite u kalendar 26. i 27.8. jer u Mostaru na platou Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače održat će se 1. Mostar Jazz Fest, na kojem ćete imati priliku čuti fantastične nagrađivane regionalne i strane glazbenike.

MOJ Fest prvi put u Mostar donosi spoj umjetnosti i dobre zabave, gdje svaka nota stvara posebnu čaroliju uz mnoštvo senzacionalnih imena. Očekuju vas dvije večeri za pamćenje u organizaciji udruge Intro i Grada Mostara! Ulaz je besplatan.

Bogat i raznovrstan program 1. Mostar Jazz Festa, u današnjim Vijestima plus, predstavio nam je jedan od organizatora Marko Jakovljević.

Prvu večer, 26.8.2023., u 20 sati festival će otvoriti vrhunski sastav glazbenika. Uživat ćete u neponovljivom nastupu Bigesty jazz seksteta u veoma jakom sastavu s regionalno i svjetski nekim od najpoznatijih imena, a repertoar koji su pripremili je garancija kvalitetnog muziciranja. Dozvolite Bigesty sekstetu da dočara ambijent najpoznatijih svjetskih jazz pozornica!

Jedan od članova je Zvjezdan Ružić koji nosi epitet jednog od najboljih pijanista u Hrvatskoj. Uz njega tu je i dobitnik Porina i ugledni saksofonist Vojkan Jocić, a raskoš talenata na trombonu pokazat će Miron Hauser. Za magiju gitarskih nota bit će zadužen jedan od najpopularnijih i progresivnijih hrvatskih gitarista Bruno Mičetić dok se na kontrabasu pridružuje fantastični Miha Koren, a na bubnjevima  iznimno kreativan i trenutno jedan od najtraženijih bubnjara europske jazz scene Vladimir Kostadinović.

Tijekom karijere surađivao je s uglednim svjetskim jazz glazbenicima. Nastupao je s velikim imenima kao što su: Seamus Blake, Gregory Porter, Dominique Di Piazza, Chico Freeman, Duško Gojković,  Bill Ramsey,  Kiyoshi Kitagawa i mnogi drugi. Težište izvedbe Bigesty seksteta bit će na autorskim skladbama izvođača.

Drugu večer festivala, 27.8.2023., od 20.30 sati iz New Yorka dolazi nam svjetski priznati jazz gitarist Jonathan Kreisberg koji će nastupiti sa svojim triom u sastavu Vladimir Kostadinović na bubnju i Marko Churnchetz na orguljama. Bit će to spektakularna završnica festivala!  Jonathan Kreisberg je surađivao s jazz artistima Dr. Lonnie Smith, Joe Locke, Lee Konitz, Ari Hoenig, Don Friedman, Stefano DiBattista, Joel Frahm te mnogo drugih, a u svom bogatom opusu pet albuma je od strane glazbenih kritičara doživjelo zapažen uspjeh.

Njegova skladba „South of everywhere“ je zauzela vrh Jazz radio stanica u trajanju od nekoliko tjedana. Jonathan je glazbenik koji duboko poštuje tradiciju te glazbu doživljava iznimno duboko sa izrazitom brigom o zvuku uvijek pomjerajući granice ustaljene forme jazz glazbe. Joe Locke poznati jazz vibrafonist je rekao “Jonathan Kreisberg je izvrstan glazbenik čije sviranje i skladanje u stvari tumači priču. Njegove zavidne tehničke i intelektualne mogućnosti nikada ne blijede, nego služe kao agenda njegovog srca.“ 

Most između ljubavi i povezanosti oduvijek je bila glazba.

Zato, nam se pridružite i uživajte u ritmu jazza i prelijepoj mostarskoj večeri za pamćenje!

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...