Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je mjesto na kandidacijskoj listi za Hrvatski sabor i podnio ostavku na sve stranačke dužnosti.

Stranku je napustio nakon što je vodstvo DP-a odlučilo prepustiti prvo mjesto u osmoj izbornoj jedinici Ivanu Viliboru Sinčiću, članu nove stranke Pravo i pravda europarlamentarca Mislava Kolakušića.

Viscovich je rekao da je odluku doznao u zadnji čas, samo dva sata prije predaje liste Državnom izbornom povjerenstvu te je zatražio da ga se makne s popisa kandidata.

“To sam učinio nakon što je vrh stranke mjesto nositelja naše liste u osmoj izbornoj jedinici prepustio Sinčiću, unatoč ranijem dogovoru da ću ja nositi listu u osmoj jedinici”, rekao je Viscovich za Jutarnji list.

Podržao Miletića i Most

Osim njega, ostavku je dala i Ivana Buić, predsjednica riječkog gradskog ogranka DP-a i potpredsjednica županijske organizacije. “I ona je trebala biti na listi na Sabor”, dodao je Viscovich.

Demonstrativno napuštajući Domovinski pokret, Viscovich je javno podržao Marina Miletića, nositelja Mostove liste u istoj izbornoj jedinici.

“Ne radujem se nikada tuđim nesrećama niti likujem nad problemima u drugim strankama, ali me iskreno veseli podrška doktora znanosti Marija Viscovicha, našeg uglednog povratnika iz Amerike, dojučerašnjeg predsjednika Domovinskog pokreta Primorsko-goranske županije koji me pozvao na kavu, dao mi potporu jer je rekao da sada prepoznaje tko se iskreno bori za hrvatskog čovjeka”, napisao je Miletić na uz fotografiju s Viscovichem.

Predstavljali ga kao zvijezdu

Viscovich se u Hrvatsku vratio prije sedam godina nakon što je desetljećima živio i radio u SAD-u. Predavao je na nekoliko američkih sveučilišta i koledža. Od predsjednika Franje Tuđmana 1999. godine dobio je odlikovanje Reda hrvatskoga pletera za doprinos razvitku hrvatske kulture, obrazovanja i gospodarstva.

Domovinski pokret ga je sve donedavno predstavljao kao svoju veliku uzdanicu te je figurirao kao stranačka zvijezda.  Za predsjednika podružnice Domovinskog pokreta u Primorsko-goranske županije izbran je prije samo šest mjeseci, na Skupštini 27. rujna 2023. u Rijeci.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...