Mamić: Jadna im majka kad Turudić preuzme uzde

Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV. U njemu je, uz ostalo, opširno govorio o velikim novcima koje je zaradio, Dinamu, političkoj situaciji u Hrvatskoj, ali i – Ivanu Turudiću.

“Ne poznajem čovjeka kojem je više novaca prošlo kroz ruke, a da je siromašniji od mene. Ja danas nemam ništa! Imam ime i prezime, imam sebe, imovine nemam, nula, račun ni u jednoj banci ne mogu otvoriti, ni u Europi, ni u BiH. To je moja situacija”, rekao je Mamić za Avaz, prenosi Jutarnji list.

U intervjuu je priznao da je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj uvijek glasao za HDZ, a na lokalnima za Milana Bandića. Kaže da mu to u SDP-u nikad nisu oprostili.

“Zorana Milanovića cijenim jer je fajter s ulice, a vidim da me u posljednje vrijeme i citira. No, zamjeram mu što kao pravnik nije ništa napravio da se ovaj moj politički progon spriječi, iako on nema nikakve ovlasti. Dobro je ovo što radi s ovim kriminalcima u pravosuđu i Ustavnom sudu i tu ima moju punu podršku. Puno prije sam od njega na to ukazivao, ali su on i drugi tada šutili. Ali kad zaigra mečka pred njihovim vratima – e, onda je drugačije. Naravno, ne slažem se u osudi Ivana Turudića jer njega osobno dobro poznajem i slobodno mogu reći da je to čestit i dobar čovjek. Prije njega su bili zlikovci u Državnom odvjetništvu, a on je častan, dobar, obiteljski čovjek. Mogu reći da mi je prijatelj, a to mu sada radi probleme. Ali nije on guzica, taj ne okreće leđa – taj je neustrašiv! Ne bore se oni jer on ima mana – pa prošao je sve sigurnosne provjere. Boje se jer dolazi po prvi put netko izvan njihovog sustava koji im remeti planove i budite sigurni da će ih puno zakukati. Jadna im majka kad uzme uzde u svoje ruke jer je vrstan pravnik i neustrašiv frajer. Siguran sam da će biti na ponos pravde i istine”, rekao je Mamić.

O premijeru Andreju Plenkoviću kaže da je on “tableta za smirenje Hrvatima kad god je neka kriza, Jedan od rijetkih Hrvata koji nije lopov…”

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...