Maja Rubinić: Dođite na putujuću i besplatnu izložbu “Tolerancija”

Izložba Poster show „Tolerancija“ svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića biti će postavljena na prostoru Španjolskog trga u Mostaru. Otvorenje će se održati večeras, 18.07. u 19:00 sati.

Nadamo se da će sunce barem zaći. Izložba je na otvorenom, svi su pozvani, i bit će otvorena kroz sljedećih 10 dana. Projekt Tolerancija je zapravo putujuća kolekcija plakata koja se od 2017. godine počela kretati svijetom i obišla je 40 zemalja. Kreativni tvorac izložbe je Mirko Ilić koji je započeo gradnju platforme i koja se sudjelovanjem svakog novog umjetnika širi i povećava. Projekt broji preko 200 dizajnerskih rješenja, koji su svi zapravo interpretacija pojma tolerancije, koji nam je svakog dana sve važniji. Inspirirana je predstavom ideje boljeg svijeta. Specifičnost ove putujuće izložbe je što je ona i besplatna i dostupna i fleksibilna i vrlo prilagodljiva da bi bila vidljiva i dostupna što široj publici.“, poručila je Maja Rubinić.

Maja Rubinić iz Udruge Rezon bila je gošćom “Vijesti plus” Običnog radija.

Projekt Tolerancija Mirka Ilića promovira važne društvene vrijednosti razumijevanja i poštovanja. Samim time što je izložba prilagođena javnom prostoru, dostupna je širokom gledateljstvu, a do sada izložena u više od 40 zemalja.

Kako bi osnažili umjetničku scenu u Bosni i Hercegovini (BiH), mladi tim od sedam ljudi okupljenih u udruzi „Rezon“ je u proteklih 11 godina kreirao urbanu platformu i omogućio prostor za edukaciju i afirmaciju umjetnika i mladih te veću uključenost žena ali i marginaliziranih grupa u društvo.

Udruga Rezon je službena platforma Street art Festivala u Mostaru. Street art festival je uglavnom orijentiran za komunikaciju umjetnika s vana. Udruga Rezon je orijentirana na edukaciju i afirmaciju mladih autora s ovog područja. Nedavno smo imali prvu Street art mini akademiju. Trudimo se s našim mogućnostima i tehničkim i financijskim da što češće pravimo druženja na ovu temu.“, ka kraj razgovora poručila je Maja Rubinić.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...