Lu Dedić se odlučila za glazbenu karijeru po uzoru na svoju slavnu obitelj

Obitelj Dedić-Novak dobila je službeno još jednu glazbenicu. Talentirana i mlada Lu Dedić, kćer našeg najznačajnijeg jazz pijanista Matije Dedića, prvo je oduševila izvedbom pjesme “Zadnji sati ljeta”, autora Tvrtka Hreleca i Kristijana Beluhana objavljenom na Matijinom posljednjem albumu “Ladies”, a sada se odlučila predstaviti s pjesmom “Prava stvar”. Iako se prije dvije godine nije htjela medijski eksponirati i na nagovor oca je snimila pjesmu te mu tako ispunila želju, očito je glazba i u njenom slučaju imala zarazni utjecaj, a kako i ne bi kad je cijeli život okružena glazbenim legendama.

Za razliku od Arsena Dedića čiji diskografski i autorski opus premašuje jedan glazbeni žanr, dive Gabi Novak koja je ostavila traga u zabavnoj glazbi, jazzu i kajkavskoj popevki, Matiji koji je pomaknuo granice jazz izvedbi, Lu Dedić odabrala je pop stil. Producent i autor pjesme “Prava stvar” je Silvio Pasarić u čijem je Sipa studiju Lu snimila novu pjesmu.

“Pjesma je nastala neplanirano i nije rezultat posebne odluke. Silvio i ja surađujemo već dugo, snimala sam kod njega i kad sam bila dijete, oduvijek se odlično slažemo profesionalno i privatno pa mi je ugodno raditi s njim. Pjesma nije produkt odluke kao ‘ajmo snimiti za objavu’, jednostavno – radili smo što volimo i svidio nam se rezultat, a nakon ponude diskografska kuća Croatia Records ju je odlučila objavitiInteres za glazbu mi je vrlo širok i ne mogu odrediti kojem sam žanru najviše sklona. U aspektu glazbe um mi je uvijek maksimalno otvoren. Svakodnevno istražujem glazbu različitih žanrova i iz različitih razdoblja i uživam u tome”objasnila je Lu.

Lu Dedić

Lu Dedić oduševila je prisutne i live izvedbom pjesme “Zadnji sati ljeta” na Matijinom autorskom koncertu u ZKM  prije nekoliko mjeseci. Sjedeći na stolici uz oca i uz njegovu sigurnu klavirsku pratnju, ova izvedba bila je najemotivniji dio večeri sjajnog koncerta kojim je Matija Dedić obilježio dvadeset i pet godina postojanja svog trija te pedeset godina života.
 
“Bio sam tužan što Lu nije nakon osnovne muzičke škole upisala srednju. Puno ljudi mi je govorilo da se ne brinem i da će se Lu vratiti glazbi jednog dana. To se upravo i dogodilo tako da sam sada neopisivo sretan i ponosan. Na moju podršku i savjete uvijek može računati”rekao je Matija Dedić

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...