Kolakušić pozvao stranke desnice da na izbore idu zajedno

Mislav Kolakušić na konferenciji za medije stranke Pravo i pravda

Novoosnovana stranka Mislava Kolakušića, Pravo i pravda u subotu je u Zagrebu održala prvi stranački kongres, predstavila se kao suverenistička čiji su prioriteti okrupnjavanje antiglobalističkih opcija radi zajedničkog izlaska na izbore i borba protiv globalnih elita.

”Pozivam sve suverenističke i antiglobalističke političke opcije da zajedno izađemo na parlamentarne izbore jer zajedno možemo biti druga opcija u državi. Ići sam i razbacivati glasove je nešto što smo vidjeli. Molim vas da podržite tu ideju”, rekao je predsjednik stranke, europarlamentarac Kolakušić na skupu na Zagrebačkom velesajmu. Na skupu su sudjelovali i potpredsjednici stranke Pravo i pravda, Ivan Vilibor Sinčić, također europarlamentarcem te Ivan Lovrinović.

Kao suverenističke i antiglobalističke političke opcije među postojećim parlamentarnim strankama, Kolakušić je naveo Domovinski pokret, Most, Hrvatske suvereniste te Odlučnost i pravednost, dok su mu, kaže, HDZ i Možemo! ‘neprihvatljive opcije’. Pozvao je Domovinski pokret i Most da svi zajedno sjednu za stol.

“Ako se može udružiti ljevica koja se isto ne voli, e pa možemo se udružiti i mi”, izjavio je Kolakušić novinarima nakon kongresa svoje stranke. Kolakušić je kazao da ga iznenadila odluka SDP-a da im nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici i premijerski kandidat bude aktualni predsjednik države Zoran Milanović, kojega je pozvao da podnese ostavku.

Dodao je da podjela političkih stranka na ljevicu i desnicu više ne postoji, te da ju je zamijenila podjela na globaliste i suvereniste. Globalisti nam žele ukinuti naše tradicionalne vrijednosti – obitelj, selo, grad i državu, kaže Kolakušić. To želimo sačuvati u budućnosti, dodao je. U slučaju dolaska na vlast, među prvim zakonima koji će se mijenjati su Izborni zakon i Zakon o osnivanju političkih stranaka.

Lovrinović: Pozivamo u rat o protiv domaćih izdajnika

Potpredsjednik stranke Ivan Lovrinović ustvrdio je da iz Hrvatske danas odlazi puno više novaca nego što je to bio slučaj kada je bila u Jugoslaviji. Hrvatska treba upravljati svojim novcem u korist vlastita razvoja, a ne da bude “Kosovo Europske unije”, dodao je.

“Ne želimo financirati prebogati zapad i banke koje su ove godine dobile poklon kakav nitko nikad nije dobio u Hrvatskoj. HNB im je doznačio na račune 475 milijuna eura, a da nisu ništa učinile”, izjavio je Lovrinčević.

“Ako ne želite više slušati obmane i laži, mi vas pozivamo u drugi Domovinski rat, ali ne protiv vanjskih neprijatelja jer su pokazali da se boje, nego u rat protiv domaćih izdajnika, oni su najopasniji”, zaključio je Lovrinović svog govora.

Sinčić: Hrvatski sabor na razini aparata za čokoladicu

Ivan Vilibor Sinčić, također potpredsjednik Prava i pravde, rekao je da saborski zastupnici, koje će birači ponovno birati na parlamentarnim izborima za mjesec dana, ‘više nisu ono što su nekad bili, zastupnici koji uistinu raspravljaju i usvajaju zakone’. Ustvrdio je da je unutar EU Hrvatska izgubila svoju suverenost.

“U ’90-ima se govorilo da je iznad Hrvatskog sabora samo dragi Bog. No, Hrvatski sabor su sada sveli na razinu aparata za čokoladicu. Plenković samo ubaci što hoće i ovi mu pošalju zakon”, rekao je Sinčić. Dodao je da se ponosi borbom koju je u Europskom parlamentu vodio protiv globalističke agende.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...