Kilometri podrške za djecu iz SOS Dječijih sela u BiH

SOS Dječija sela u BiH organizirala su dodjelu zahvalnica sudionicima projekta MOVEIT4SOS povodom završetka druge regionalne društveno odgovorne kampanje. Uposlenici tvrtki Bicom Systems, DCCS, Hulk/Apps, ProCredit Bank, Prointer i Veritas Automotive su u protekla četiri mjeseca prelazili zelene kilometre zabilježene aplikacijom Challenger te na taj način osigurali donaciju za dvije obitelji iz SOS Dječiijih sela u BiH.

Timovi šest tvrtki prešli su kilometre podrške i do danas su vozeći bicikl, pješačeći i trčeći prešli 48.527,17 km, napravivši 12.617,06 kg uštede u emisiji CO2.

Prvak u ukupnom poretku ovog humanog projekta bio je Amer Sipović, uposlenik tvrtke ProCredit Bank.

Sretan sam zbog svog rezultata, i mogu reći da je konkurencija bila odlična, ali i motivirajuća. Ipak, prije svega, izuzetno me raduje što sam kao dio ProCredit tima uspio doprinijeti ovako plemenitom cilju kakav je pred nas postavio MOVEIT4SOS. Imati priliku raditi nešto dobro za sebe, biti fizički aktivan, a time istovremeno pomagati u ostvarenju višeg cilja, teško je zamisliti bolju kombinaciju od te. Ponosan sam što sam dio institucije i tima koji predano i posvećeno radi i doprinosi interesu šire društvene zajednice, a ProCredit banka u svojoj kulturi njeguje takav pristup“, kaže Amer.

A najviše kilometara zajedno prešli su uposlenici tvrtke Veritas Automotive.

Zahvalni smo i počašćeni zbog prilike da sudjelujemo u ovom projektu koji je naše radnike aktivirao u velikom broju. Naša tvrtka kontinuirano potiče angažman radnika u sportskim i natjecateljskim aktivnostima, budući da na taj način dajemo dodatni polet timskom duhu i jačamo osjećaj zajedništva. Ovog puta, osim potrebe da se aktiviramo u projektima koji imaju funkciju društveno odgovornog angažmana, imali smo i dodatne poticaje za što bolji osobni skor – kroz interne challenge „pratili“ smo jedni druge i sigurno je to imalo pozitivan utjecaj na naš rezultat. Međutim, moramo napomenuti da su ponašanja koja su praćena projektom zapravo vrlo malo odstupala od naših standardnih praksi, što potvrđuje da imamo aktivan i športskim aktivnostima naklonjen kolektiv“, rekli su iz tvrtke Veritas Automotive.

Iz organizacije SOS Dječija sela u BiH izrazili su zahvalnost svim sudionicima druge regionalne kampanje MOVEIT4SOS.

U SOS Dječijim selima smo posvećeni zdravom rastu i razvoju svakog djeteta i znamo koliko toga možemo učiniti zajedno, vođeni istom misijom – pomoći najranjivijoj kategoriji društva, djeci bez roditeljskog staranja. Već drugu godinu zaredom, tvrtke su prepoznale vrijednost projekta MOVEIT4SOS koji ime višestruku dobrobit za zajednicu, jer brinući o zdravlju uposlenika i okolišu, pomažemo i obiteljima iz SOS Dječijih sela. Zahvalni smo od srca svim sudionicima za svaki pređeni kilometar“, izjavila je Dženita Subašić, direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije.

Nakon ceremonije uručenja zahvalnica, sudionici su imali priliku družiti se sa djecom u Dnevnom centru gdje su izradili zajedničke crteže koji će ih uvijek podsjećati zbog koga su prešli sve kilometre.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...