Kate Middleton imade rak

Princeza od Walesa večeras je objavila da joj je u 42. godini dijagnosticiran rak i da je pod “preventivnom” kemoterapijom. Kate Middleton javnosti se obratila emotivnom videoporukom u kojoj je otkrila da je dijagnoza “šokirala čitavu obitelj” i da su ona i William “činili sve što mogu da obrade i riješe ovo privatno za dobrobit obitelji”.

“Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro”, dodala je u videu snimljenom u obiteljskom vrtu.

Princeza od Walesa zadnji je put viđena u javnosti 25. prosinca, a Kensingtonska palača je 17. siječnja objavila priopćenje u kojem je javnost doznala da je Kate otišla na “planiranu abdominalnu operaciju” u londonskoj klinici. 

Kaže da je “svakim danom sve jača”

Njezin nagli nestanak iz javnosti, kao i tajnovitost vezana uz njezino zdravstveno stanje uznemirilo je mnoge, a na društvenim mrežama počele su se širiti razne teorije zavjera o razlozima njezinog nestanka. Javnost je uzburkala i fotografija nje s djecom objavljena povodom Majčinog dana. Nakon raznih teorija, Kate se i tad oglasila te otkrila da je “sama editirala fotografiju”.

Princeza od Walesa u emotivnom je videu otkrila i kako umiruje svoju djecu usred svoje borbe s rakom. Majka troje djece kaže da su ona i princ William objasnili situaciju svojoj djeci Georgeu, Charlotte i Louisu nakon “šoka koji je uslijedio dijagnozom”.

Princeza im je rekla da je “dobro i da je svakim danom sve jača” te da se “usredotočuje na stvari koje će joj pomoći da ozdravi”. “Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro”, dodala je u videu snimljenim u obiteljskom vrtu.

“Kako sam i njima rekla – dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; u umu, tijelu i duhu. Imati Williama uz mene također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači”, nastavila je Kate u emotivnom videu.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...