Adriana Zorić i Antonela Vučić: Djecu treba usmjeriti i motivirati

Ljetni kamp engleskog jezika u Sport centru Međugorje u organizaciji udruge ‘Elipda’ iz Mostara održao se tri puta do sad. Prvi put je kamp održan 2021. godine.

U “Vijestima plus uživo” Običnog radija gostovale su Adriana Zorić, profesorica engleskog jezika i Antonela Vučić, predsjednica udruge Elpida.

Već početkom godine popunimo kapacitet za Kamp učenja engleskog jezika koji se održava ljeti nakon završetka školske godine. Djeca najviše uživaju u slobodi. Nije im fokus isključivo u učenju, nema presinga. Djeca kroz zabavu i igru bolje uče i bolje su motivirana. Najbitnije je da motiviraju i jedni druge. Naš kamp nije isključivo učenje, gledamo i njihove želje. To nekako završi u natjecateljskom duhu, jer se djeca jako vole natjecati.“, kazala je Adriana Zorić.

Kamp traje pet dana i organizatorice su odlučile djecu odvojiti od mobitela kroz tih pet dana.

I mi same smo bile poprilično skeptične kad smo odlučili da neće biti mobitela na kampu. Živimo u svijetu tehnologije da su djeca kao i odrasli ovisni o mobitelima. No međutim koncentracija bi s mobitelima bila znatno manja. Imaju mobitel pola sata navečer da se jave svojim roditeljima i onda ih opet ostave. Mobitel je glavni izvor zabave današnje djece. Mi smo napravili program koji ih konstantno animira tijekom cijelog dana od jutra do večeri.“, kazala je Antonela Vučić.

Djecu samo treba usmjeriti. Danas je lakše dati mobitele i niti djecu čuješ niti vidiš oni su u svom svijetu.“, dodala je Adriana za odluku o ukidanju mobitela.

Na pitanje što sve rade tijekom kampa i koje sve igre provode Adriana Zorić je odgovorila sljedeće: “Trudimo se da teme budu vezane za životinje, jer je to tema jako zanimljiva. Čak smo ih prve godine i vodili na jahanje, što je bilo jako pozitivno za djecu. Imali smo tema o zdravoj prehrani, o kraljevskoj obitelji. Imali smo zanimljivu radionicu kako nagovoriti roditelja da im kupe kućnog ljubimca. Ono što je najbitnije djeca dođu i odu s osmjehom, i nama je to najbitnije. I što je najbitnije djeca se druže. Kako sam prosvjetna djelatnica dosta se roditelja žali kako su im djeca asocijalna, opet ponavljam treba djecu usmjeriti i motivirati.

Za upisati kamp je najbitnije da je dijete samostalno, da pliva i da može samo spavati. Organizatorice i polaznici su sa svakog ‘Kampa učenja engleskog jezika’ ponijeli nova znanja i lijepe uspomene.

Udruga Elpida je prošla kroz brojne projekte i edukacije do sada. Održali smo predavanja na temu podizanja svijesti javnosti o preventivnim pregledima karcinoma dojke, karcinom prostate. Tu su svakako djeca, zdrava prehrana djece, utjecaj mobitela na mentalno zdravlje djece, vršnjačko nasilje su neke od tema koje smo do sada obradili. Zatim smo s Ana Marijom Penava radili temu depresije i mentalnog zdravlja. Tu su humanitarne akcije koje su meni posebno drage. Pedijatriju Mostar zadnjih niz godina darujemo s paketićima za vrijeme božićnih blagdana. Radimo i humanitarnu akciju za Udrugu paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Mostar.”, za kraj je zaključila Antonela Vučić.

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Dora Marušić: Bitna je disciplina i ustrajnost

Mostarka Dora Marušić osvojila je titulu europske prvakinje na...

Kada će se izravno birati gradonačelnici u Mostaru i Sarajevu?

Središnje izborno povjerenstvo BiH će na sjednici koja će...